sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Juhani Reaper



Olen piirtänyt tauon jälkeen muutaman uuden Juhani Reaper ruudun ja laittanut ne Instagramiin, joten ajattelin kirjoittaa myös tänne blogiin aiheesta lyhyesti. Aiemmin olen maininnut sarjakuvan bloggauksessani Kuusi ja neljäsataa. Juhani Reaperia voit lukea Instagramissa tililtä @juhanireaper.

Juhani Reaper on siis piirtämäni sarjakuva, jota piirrän muistivihkooni, kuvaan puhelimellani ja toistaiseksi julkaisen vain Instagramissa. Sarjakuva kertoo suomalaisesta kuolemasta, jonka nimi siis on Juhani Reaper, ja tämän työstä, arjesta ja elämästä. Sen tarkempaa tarinaa en ole vielä hahmolle keksinyt, mutta hän pitää söpöistä elämistä ja ei pidä maanantaipäivistä. Sarjakuva on englanninkielinen, koska se mahdollistaa laajemman lukijakunnan ja pääsen samalla itse harjoittelemaan englannin kirjoittamista.

Juhani Reaper ruutuja sekä sarjakuvan tekoon käyttämäni työvälineet. Muistivihkon sivuille ruudut syntyvät mustekynän ja piirtokolmion avulla.

Syy siihen, miksi piirrän sarjakuvaa muistivihkoon ja julkaisen ruudut vain Instagramissa, on se, että haluan pitää sarjakuvan teon mahdollisimman kevyenä. Teen sarjakuvaa lähinnä omaksi huvikseni, joten keveys tässä tapauksessa sallittakoon. Pääasia on kuitenkin, että haluan piirtää säännöllisesti. Tässä mielessä Juhani Reaper toimii samalla tavalla piirtämisessä kuin Betula nana kirjoittamisessa.

Joitakin ajatuksia minulla on Juhani Reaperin tulevaisuuden varalle, mutta ainakin toistaiseksi sarjakuva pysyy vain Instagramin puolella. Jos alkaisin julkaista sarjakuvaa muualla, haluaisin luultavasti piirtää kaikki ruudut alusta saakka uudelleen joko paperille tai sitten tietokoneelle. Nyt alkuun jatkan kuitenkin tällä nykyisellä tavalla. Suunnitelmien muuttuessa kirjoitan aiheesta sitten uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti