torstai 2. toukokuuta 2024

Ruhtinas ja vanha mies III

Betula nana, osa 397

”Tässä mielessä meillä on ehkä hieman erilainen näköala asiaan”, Mihail sanoi.

”Kuinka niin?” Martin kysyi.

”Tuhota Suuren keisarikunnan armeija on halunnut tähänkin saakka. Siksi olemme tässä tilanteessa ja me olemme täällä. Netronovalan armeija houkuteltiin sopimuksella pohjoiseen sillä verukkeella, että olisimme toimineet liittolaisina taistelussa Imperiumin joukkoja vastaan. Todellisuudessa Suuren keisarikunnan armeijan kenraalit halusivat tuhota sen, millä eivät nähneet mitään arvoa tai jota eivät ymmärtäneet tai joka on heidän kanssaan erilaista”, Mihail sanoi.

Burhleo nyökkäsi.

”Olet oikeassa. Se viha, tai ehkä ennemmin välinpitämättömyys, mitä yhteiskunnan köyhimmät ja heikommat saavat Suuressa keisarikunnassa osakseen, ei ole mitään verrattuna sihen, mitä teihin kohdistuu”, Martin sanoi.

”Epäkuolleet ovat tietysti uusi ja erilainen ryhmä tässä maailmassa, joten on odotettavaakin, että epäluuloja esiintyy. Suurelta keisarikunnalta on kuitenkin poikkeuksellista röyhkeyttä lähteä suoraan tuhoamisen tielle”, Mihail sanoi.

Burhleo nyökkäsi.

”Tässä olemme samaa mieltä”, Martin sanoi.

”Emme kuitenkaan vihaa Suuren keisarikunnan asukkaita, koska emme usko, että heillä on asian kanssa mitään tekemistä. Siksi haluamme auttaa myös teitä kaikilla niillä keinoilla, mitä meillä on käytössämme”, Mihail sanoi.

”Se on ilo kuulla”, Martin sanoi.

”Tässä tilanteessa keinomme ovat kuitenkin rajalliset, mikä varmasti on ymmärrettävää, kun olemme vasta saaneet taistelutilanteen omalta osaltamme rauhoitettua”, Mihail sanoi.

Burhleo nyökkäsi, vaikkakin hiemän epäröivästi. Mihail arvasi, että Burhleo oli toivonut jotakin muuta.

”Se on ymmärrettävää”, Martin sanoi.

”En siis usko, että pystyisimme suoraan ryntäämään apuunne, jos Suuren keisarikunna armeija hyökkää alakaupunkiin”, Mihail sanoi.

Burhleo mietti hetken, ennen kuin sanoi mitään.

”Tätä minä hieman pelkäsinkin, vaikka toivoi jotakin muuta”, Martin sanoi.

”Pidämme kuitenkin läsnäolollamme pelotetta yllä Suuren keisarikunnan armeijan suuntaan. Ja jos tilaisuus koittaa, niin pyrimme valtaamaan keskikaupungin takaisin. Tähän Suuren keisarikunnan armeijakin väistämättä osaa varautua ja alakaupungin ymärille siirtyneet joukot ovat tulleet pääosain Gyllenalesista”, Mihail sanoi.

Burhleo nyökkäsi, vaikkakin nyt jo hieman pettyneenä.

”Jos kuitenkin taistelussa kävisi huonosti ja alakaupunkilaiset lyötäisiin taistelussa, niin voitte vetäytyä yläkaupunkiin niin halutessanne”, Mihail sanoi.

Burhleon katse aavistuksen verran piristyi.

”Miten varmistamme mahdollisuuden siihen?” Martin kysyi.

”Keskeinen keino siihen on varmasti pitää kulkureitti alakaupungista yläkaupunkiin vapaana”, Mihail vastasi.

”Mutta tärkein kulkureitti kulkee yläkaupungin portin läpi ja sen edusta ei ole meistä kummankaan hallussa”, Martin sanoi.

”Se meidän täytyy ottaa haltuun ja pitää viimeiseen saakka”, Mihail sanoi.

”Yläkaupungin portin ympäristö ei ole helppo kohta puolustaa, jos sitä ei ole ehtinyt ollenkaan linnoittamaan ja siihen meillä ei ole mahdollisuutta. Suuren keisarikunnan armeija pyrkii varmasti työntämään meidät takaisin, jos tai kun hyökkäämme”, Martin sanoi.

”Hyökkäys tässä tilanteessa voisi myös olla pieni yllätys. Toki emme massiiviseen sellaiseen kykenekään”, Mihail sanoi.

”Sekin on totta”, Martin sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti