torstai 3. toukokuuta 2012

Johan Mittz


Betula nana, osa 31

Nelikko käveli hitaan varovaisesti puiston läpi kohti edelleen kipinöivää savupatsasta. Kun he saapuivat korttelin luokse, paikka oli täyttynyt uteliaista ohikulkijoista ja naapureista. Paikalla vilisi myös sinisiin mantteleihin pukeutuneita yliopiston turvallisuus- ja pelastuslaitoksen väkeä. Laitoksen velhot osoittivat nopeaa toimintakykyään ja pian savupilvi oli kadonnut ja väkijoukko alkoi hajota. Räjähdyksestä väkijoukon lähes täydelliseen hajoamiseen kului vain puoli tuntia.

Mihail lähti kävelemään katua eteenpäin ja muut seurasivat, Emily etunenässä ja Tomas ja Victoria hieman epäröiden. Korttelin puolessa välissä Mihail huomasi kolme henkilöä vanhan kerrostalon rappusilla. Kahdella poislähtijällä oli yllään siniset manttelit ja kolmas henkilö oli pukeutunut hieman kulahtaneisiin ruskeisiin housuihin ja ruskeaan liiviin.

”Suurin osa vaurioista on korjattu, loput jäävät omalle vastuullenne, herra Mittz”, ylempänä rappusissa seisova sinimanttelinen mies sanoi ruskealiiviselle miehelle.

”En osaa sanoa muuta kuin kiitoksia. Tällaista ei ole sattunut koskaan aikaisemmin tutkimusteni aikana”, ruskealiivinen mies vastasi ylitsepursuavaa kiitollisuutta huokuvalla äänellä.

”Toivottavasti ei satu jatkossakaan. Hyvää yön jatkoa”, alempana rappusissa seisova sinimanttelinen nainen sanoi miehiä huomattavasti tiukemmalla äänensävyllä. Sitten manttelikaksikko kääntyi, asteli viimeiset rappuset alas ja lähti marssimaan katua ylöspäin.

Ruskealiivinen mies jäi hetkeksi tuijottamaan sinisten mantteleiden perään ja kääntyi sitten mennäkseen sisälle taloon.

”Herra Mittz!” Mihail huudahti.

Ruskealiivinen mies pysähtyi ja kääntyi takaisin kadunsuuntaan. Mihail otti muutaman nopean juoksuaskeleen rappusten alapäähän ja ruskealiivinen mies katsoi häntä paksujen silmälasiensa läpi.

”Kuinka voin auttaa nuorimies?” ruskealiivinen mies kysyi Mihaililta.

”Nimeni on Mihail Netronova. Minulla olisi kysyttävää”, Mihail vastasi samaan aikaan, kun Emily, Tomas ja Victoria pysähtyivät hänen selkänsä taakse.

”Jestas sentään. Tämä on todella sattuman ilta. Tulkaa sisälle”, ruskealiivinen mies sanoi ja avasi oven niin, että nelikko pääsi sisälle.

Kadun vastakkaisella puolella varjoissa seisoi mustaan kaapuun pukeutunut mies, joka hymyili tyytyväisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti