torstai 28. kesäkuuta 2018

Emnetumin tasangot


Betula pubescens, osa 21

Kuolleiden armeija kulki kohti pohjoista Emnetumin tasankojen läpi. Ruhtinaskunta sijaitsi vedenjakajatasangolla kahden vuoriston välissä Suuren keisarikunnan ydinalueiden eteläpuolella. Harvaan asuttu ruhtinaskunta oli alueeltaan yksi Suuren keisarikunnan suurimmista ruhtinaskunnista. Pienen väkilukunsa ja syrjäisen sijaintinsa vuoksi se ei kuitenkaan ollut kovinkaan tärkeä alue keisarikunnalle. Suthenden tapaan Emnetumin kulttuuri erosi varsin paljon muusta Suuresta keisarikunnasta.

Kapteeni Gauen Waelde ratsasti rauhallista tahtia eteenpäin ja katseli kuinka hänen miehensä tervehtyvät paikallista paimentolaista, joka oli tullut ihmettelemään lähestyvää armeijaa. Juuri paimentolaiset muodostivat ison osan Emnetumin väestöstä ja oikeastaan ainoa ruhtinaskunnan kaupunki oli sen pääkaupunki Emnetburg.

Venir ratsasti Gauenin vierelle.

”Te olette kotoisin täältä Emnetumista?” Venir kysyi.

”Niin olen, en tosin ihan täältä rajan tuntumasta. Vanhempani ovat maanviljelijöitä ja minä olin kolmas poika. Pappisuran sijasta valitsin armeijan”, Gauen vastasi.

Venir nyökkäili.

”Minun täytyy myöntää, etten tunne Emnetumia kovinkaan hyvin. Olen vain nähnyt kartan, jossa on koko Suuri keisarikunta. Sen tarkempia karttoja meillä ei taida olla”, Venir sanoi.

”Jos löydämme matkalla kartanpiirtäjän, voimme hankkia teille muutaman hieman tarkemman Emnetumin kartan Emnetburgissa heitä pitäisi ainakin olla muutama”, Gauen sanoi.

”Se olisi kovin ystävällistä. Tämä on kuitenkin maateitse Netronovalaa lähin osa Suuresta keisarikunnasta”, Venir sanoi.

”Niin. En itse osaa näistä asioista sanoa, mutta jos pysyvä kauppareitti on mahdollista rakentaa, siitä hyötyisivät varmasti molemmat osapuolet”, Gauen sanoi.

”Luulisin samaa, vaikka en itsekään tässä asiassa ole asiantuntija”, Venir sanoi.

Kapteenit ratsastivat eteenpäin ja näkivät edessä nousevan nyppylän laelle tulleen jälleen uusia paimentolaisia ihmettelemään lähestyvää armeijaa.

”Tällä suunnalla ei taida tämän kokoluokan joukkoa liikkua kovinkaan usein”, Venir sanoi.

”Ei liiku koskaan. Tämä on viimeinen kolkka Suuressa keisarikunnassa, jossa voisit kuvitella näkeväsi armeijan. Tällä reunalla valtakuntaa ei vain ole mitään”, Gauen sanoi.

”Tämän jälkeen kansasi voi ainakin kertoa parille seuraavalle sukupolvelle suuresta armeijasta, joka marssi pohjoiseen”, Venir sanoi.

Gauen naurahti yhdessä Venirin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti