torstai 7. kesäkuuta 2018

Suuren keisarikunnan raja X


Betula pubescens, osa 18

Lopulta Edkarin ja hänen armeijansa odotus palkittiin. Vartioaseman lähetti saapui leirin luokse yhdessä kapteeni Waelden kanssa. Edkar meni yhdessä upseeriensa kanssa heitä vastaan.

“Arvoisa kenraali, meillä on ilo tulla kertamaan teille, että viesteihimme sekä Burgtunista että Suthcarrista on vastattu”, lähetti sanoi.

“Olen iloinen kuulemaan lisää noiden viestien sisällöstä”, Edkar sanoi.

”Ne varmasti ilahduttavat teitä, arvon kenraali. Kapteeni Waelde saa kunnian kertoa teille asiasta enemmän”, lähetti sanoi.

Lähetti väistyi ja päästi kapteeni Waelden puhumaan Edkarille. Kapteeni ei näyttänyt olevan mitenkään ilahtunut saamastaan kunniasta.

”Arvoisa kenraali, minun on ilo ilmoittaa, että olette tervetulleita Suureen keisarikuntaan”, Gauen sanoi.

”Sen me oikeastaan olemme tienneetkin, kun Suuren keisarikunnan puolesta meidät on kutsuttu”, Edkar sanoi.

”Ymmärtänette kuitenkin varovaisuutemme, arvon kenraali”, Gauen sanoi.

”Toki, toki. En ilahtuisi itsekään, jos johtamani vartioaseman liepeille ilmestyisi tällainen armeija ilman mitään ennakkoilmoitusta”, Edkar sanoi.

”Niin, tietenkin, arvon kenraali”, Gauen sanoi.

”Oliko kirjeissä muuta, kuin tervetulosanat?” Edkar kysyi.

”Oli, arvon kenraali. Niissä toivottiin teidän mukaan lähetettäväksi osastoa oppaaksi ja selittämään tilannetta syvemmällä keisarikunnan alueella. Samalla mukana tuli kirje, jonka avulla teidän pitäisi päästä kaikista Suuren keisarikunnan sisäisistä vartioasemista ohitse ilman vastaavaa odotusta”, Gauen sanoi.

Gauen ojensi kirjeen Edkarille, joka nopean vilkaisun jälkeen antoi kirjeen vieressään seisovalle Mirandalle.

”Joko teillä on suunnitelma tätä opasosastoa varten?” Edkar kysyi.

”Kyllä, arvon kenraali. Minä olen saanut kunnian lähteä teidän oppaaksi ja olen valinnut parhaat mieheni mukaani”, Gauen vastasi.

Edkar nyökkäsi.

”Luotan, että miehesi ovat Suuren keisarikunnan valiojoukkoja. Toivoisin kuitenkin, että myös tämä teidän lähettinne lähtisi meidän mukaamme. Olen tottunut hänen seuraan tässä viikkojen aikana”, Edkar sanoi.

Gauen katsoi Edkaria hetken aikaa ihmeissään, mutta nyökkäsi sitten myöntävästi.

”Tietenkin, arvon kenraali. Uskoisin, että toiveenne on toteutettavissa”, Gauen sanoi.

”Hienoa. Ryhdymme heti lähtövalmisteluihin ja lähetän sitten ilmoituksen, kun alamme olla valmiina. Oletan teidän ja miehienne olevan hieman ripeämpiä, kuin kokonainen armeija”, Edkar sanoi.

”Tietenkin, arvon kenraali”, Gauen sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti