torstai 15. maaliskuuta 2012

Uusi lähetti


Betula nana, osa 24

Mihail tunsi kuinka hänet nostettiin istuma-asentoon ja hänelle annettiin juomista. Juominen kohensi hänen oloaan vaikka nieleminen pistikin kuin hänen kurkkuunsa olisi työnnetty terävää keppiä. Pian palatsin portaikko alkoi piirtyä tarkemmaksi ja tarkemmaksi hänen silmissään.

Kun Mihail vihdoinkin alkoi tuntea olonsa lähes normaaliksi, oli kuolleet vartijat jo raivattu pois seinustoilta ja Ruskojärvi kiidätetty sairaalaan. Uudet vartijat seisoskelivat ulko-oven molemmin puolin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Palatsin lääkäri oli myös häipynyt todettuaan Mihailin olevan kunnossa.

”Joko olet valmis lähtemään? Minulle annettiin tehtäväksi saattaa sinut kotiisi”, sanoi Ruskojärveä paljon nuorempi uusi lähetti Mihailin edessä.

Uudella lähetillä oli vain yksi viiva olkapoletissaan, hän oli siis ilmeisesti rehtorin viides lähetti. Ruskojärvi oli kolmas. Uusi lähetti ei varmastikaan ollut Mihailia itseään paljoa vanhempi. Kaveri oli siis edennyt urallaan varsin nopeaa tahtia.

Mihail nyökkäsi lähetille ja nousi hitaasti kehoaan koitellen ylös.

”Olen tosiaan Vihtori Honkasaari, rehtorin viides lähetti”, lähetti sanoi ja ojensi kätensä hymyn saattelemana Mihailille.

”Mihail Netronova”, Mihail vastasi ja tarttui lähetin käteen.

Kättely oli hidas ja niin Vihtori kuin Mihail tutki vastapuolen sielunpeilejä tarkkaavaisesti. Kun kättely oli kestänyt jo luonnottoman pitkään, kaksikko lopetti. Jopa Vihtorin säteilevä hymy oli kaikonnut tämän kasvoilta kättelyn aikana.

”Sinun jälkeesi”, Vihtori sanoi jälleen hymyillen ja osoitti hevosvankkureiden avointa ovea.

”Olisin voinut mennä raitionvainullakin. Lähin pysäkki on aivan portin ulkopuolella”, Mihail sanoi, mutta nousi kuitenkin vankkureiden kyytiin.

”Rehtori vaatii”, Vihtori sanoi.

”Hän pitää minua lapsena.”

”Voin ymmärtää sinua, olemmehan molemmat nuoria.”

”Kuinka olet edes päässyt rehtorin lähetiksi näin nopeasti.”

”Siihen on omat syynsä. Hänellä on omat tapansa rekrytoida lähettejä itselleen.”

”Etkä varmaankaan suostu niitä tapoja kertomaan. Olkoon.”

Vankkurit lähtivät liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti