sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Valkoseinäinen huone


Huone on sulkeutunut ympärilleni. Seinät ovat valkoisia, tehdyt betonista. Lattia on muovia, vaikka yrittää esittää parkettia. Lattian näyttelijänlahjoissa ei ole kehumista. Katto on naimisissa seinien kanssa, vaikka liitossa joitakin muhkuroita näyttää olevan.
Istun tuolilla. Tuolin runko on puinen ja sen istuinosan pehmikkeiden parhaat päivät ovat menneet ohitse jo kauan sitten. Kesällä avataan uusi Ikea, sieltä voisi saada uuden kohtuuhintaan. Todennäköisesti tyydyn kuitenkin vanhaan tuoliini.
Jalassani on vuosien haalistamat kirkkaanpunaiset shortsit. Kyseinen kangasriekale on jakanut kanssani jo liiankin monta hetkeä. En kuitenkaan raaski jättää shortseja, uskollista palvelijaa.
Ajatukseni valuvat huoneen valkoisia seiniä pitkin. Ne eivät tahdo ottaa tunnistettavaa muotoa. Kuin olisin unohtanut kuinka ajatella suoraviivaisesti. Niin, että ajatukset johtavat selkeästi paikasta toiseen eivätkä jää harhailemaan nurkkiin.
Nurkissa kun alkaa muutenkin olla tungosta. Imuri on ollut lomautettua liian kauan aikaa. Mikrokuituliinojakin on käytetty vain silmälasien ja valkotaulun puhdistukseen. Niitäkin molempia tehdään liian harvoin.
Huone kaipaa siivoista, kuin Eurooppa tukahtuneiden poliitikkojen poislakaisemista. Mikään ei ole kamalampaa kuin olla laivassa, jonka tietää olevan ajamassa täyttä höyryä karille. Tekee mieli ottaa pelastusrengas ja hypätä ylilaidan.
Ovi roikkuu aukinaisena. Kämppis on poissa. Valtakunta on yksin minun hallinnassa. Olkoon se joku päivä todella minun hallinnassa ja ulottukoon taivaanrannasta toiseen. Tai vähintäänkin kuusiaidasta toiseen.
Silmäni ovat väsyneet. Verestämisen tunne on selkeä ja olisi selkeästi jo aika olla nukkumassa. Ajatukset eivät kuitenkaan anna rauhaa. Eivätkä valkoiset seinät.
Seinät kaipaisivat täytettä. Nyt ainoana täytteenä palvelee seinäkalenteri. Kuukausi on sentään oikea. Ei, välttämättä, itsestäänselvyys.
Valkoinen on yllättävän masentava väri seinille. Valkoinen seinä huutaa keskeneräisyyttään kuin tyhjä taulukangas.
”Maalaa minut! Täytä minut ajatuksilla! Älä jätä minua tyhjäksi!” kuuluu ontto karjunta, jota ei pysty kuulemaan. Se pitää nähdä.
Minulla ei kuitenkaan ole pensseliä eikä maalia, saati valtaa käyttää niitä.
Seinät jäävät valkoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti