torstai 5. huhtikuuta 2012

Totuuden alku


Betula nana, osa 27

Mihail luki kirjan tekstiä keskittyneenä. Suurin osa tekstistä oli samaa, mitä hänelle oli taikaolentojen kurssin luennolla opetettu. Demonit olivat omanlaisensa taikuuden kyllästämiä salaperäisiä olentoja, joiden tutkimukseen oli monien mielestä käytetty aivan liian vähän aikaa. Niinpä demoneista tiedettiin niiden yleisyydestä huolimatta hyvin vähän.

Yksi katkelma kuitenkin sai Mihailin mykistymään. Johan Mittzin teorian mukaan jokaisella ihmisellä olisi oma henkilökohtainen demoninsa. Oma demoni ei muuten eroa muista, mutta jos sitä vastaan taistelee, on taistelu helpompi demonille. Tämä johtuu Mittzin mukaan siitä, että demonit ovat jollakin tapaa ihmisten vastakappaleita.

Mihail sulki kirjan ja jäi tuijottamaan eteensä. Ajatustenkulun nopeus kiihtyi hänen päässään äärimmilleen. Demoni, jota vastaan hän oli taistellut, oli saattanut olla hänen oma demoninsa. Siksi hänestä oltiin kiinnostuneita.

Ajatuksiinsa keskittynyt Mihail ei muistanut pitää kirjasta kiinni ja se putosi lattialle. Emily poimi kirjan lattialta ja etsi Mihailin juuri lukeman kohdan.

”Luuletko, että se demoni, jota vastaan taistelit, voisi olla sinun oma demonisi?” Emily kysyi vähän ajan kuluttua, kun oli lukenut katkelman.

”En osaa sanoa, ainakaan vielä. Otamme siitä kyllä selvää. Kerrotaanko siellä tuosta Johan Mittzistä enempää?”

Emily selasi kirjaa lisää.

”Hän on täällä yliopistolla tutkijana.”

”Sepä hyvä. Haluatko lähteä iltakävelylle?”

Emily ei osannut kieltäytyäkään ja pian kaksikko oli jo matkalla kohti vanhaa kampusta, missä Mittz kirjan mukaan asui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti