torstai 7. kesäkuuta 2012

Mies mustassa kaavussa II


Betula nana, osa 36

Mittz mykistyi. Hän ei tunnistanut miestä. Hän yritti katsoa miestä tarkemmin, mutta näkymä tuntui muuttuvat vain epätarkemmaksi. Aivan kuin hän ei kykenisi katsomaan miestä tarkasti. Hän käänsi katseensa sisäpihan toisella puolella olevaan taloon. Sen hän pystyi näkemään tarkasti. Sitten hän käänsi katseensa takaisin mieheen. Kuva miehestä oli yhä sumea.

”Ainiin. Olin aivan unohtaa. Et tietenkään voi muistaa minua, jos olen sen itse estänyt”, mustaan kaapuun pukeutunut mies jatkoi ja naurahti. Sitten hän napsautti sormiaan vapauttaakseen loitsun.

Muistot syöksyivät Johan Mittzin mieleen kuin pato olisi murtunut. Yhtäkkiä muistiin ilmestyneiden kuvien ja lauseiden jylinä oli murtaa Mittzin sietokyvyn ja tämä valahti polvilleen kuopan reunalle. Emily riensi hänen tuekseen.

Mustaan kaapuun pukeutunut mies nauroi katsellessaan Mittzin kamppailua muistojen tulvaa vastaan.

”Nyt muistat”, mustaan kaapuun pukeutunut mies sanoi pilkallisesti.

Mihail katsoi Mittziä ja keräsi vihaa sisällään. Sitten hän käänsi päänsä kohti mustaan kaapuun pukeutunutta miestä.

”Minulla ei ole mitään käsitystä kuka olet, mutta et taida olla tervetullut”, Mihail sanoi miehelle.

Mies lopetti Mittzin ilkkumisen ja keskittyi nyt Mihailiin.

”Erinomainen päätelmä, Mihail Netronova.”

Mihail ei kysellyt mieheltä kuinka tämä tiesi hänen nimensä vaan loitsi tätä kohti useita jäätikariryppäitä. Tikareilla ei ollut mieheen mitään vaikutusta sillä tämä ohjasi ne silmien liikkeellä maahan. Osa tikareista särkyi osuessaan kiviseen hiekkamaahan, osa upposi hiekkaan ehjinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti