sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Uusia postikortteja


Olen vähästä aikaa suunnitellut ja painattanut yritykselleni Magnartukselle uusia postikortteja. Uusien postikorttien aiheina ja samalla niminä ovat Juhannus, Pöllö, Sudenkorento sekä Uusivuosi. Näiden lisäksi painatin Jyväskylä-kortista aikaisempaa suuremman version. Uudet kortit voi mielestäni jakaa kolmeen eri ryhmään ja käynkin kortit tässä läpi näissä ryhmissä.

Pöllö- ja Sudenkorento-kortit ovat jatkoa eläinaiheisille postikorteilleni. Aikaisemmin olen tehnyt Kettu- sekä Karhut-postikortit. Lisäksi vuoden 2016 vuosikortissa esiintyy joutsen. Luonto ja eläimet ovat itselleni tärkeitä, joten vastaavia aiheita tulee näkymään varmasti lisää myös jatkossa. Luontoaiheita olen näissäkin korteissa kuvannut tuttuun tapaan varsin abstraktisti.

Uudet postikortit yhteiskuvassa.

Juhannus- ja Uusivuosi-kortit puolestaan ovat vuodenkierron juhlia kuvastavia postikortteja. Nuo kortit kuuluvat siis samaan sarjaan Joulu-postikortin kanssa. Juhannus- ja Uusivuosi-kuosit ovat myös alun perin valmistuneet kumpikin kyseisten juhlien somepäivitystä varten ja tuota alkuperäistä kuvaa olen laajentanut postikorttia varten. Juhannus-postikortissa on myös paljon samaa paikka-aiheisten postikorttieni kanssa, kuten Jyväskylä- ja Rautalampi-postikorttien. Erityisesti tämä koskee kortin ylälaitaa. Samalla Juhannus-postikortin alalaidassa on paljon samaa Punainen tupa ja perunamaa -postikortin kanssa.

Viimeiseksi uudeksi kortiksi jäi Jyväskylä-kortin uusi jättiversio. Kortin kuosi on siis sama Jyväskylä-postikortin kanssa, mutta A6-koon sijaan se on A4-kokoa. Olen suurempaa kokoa pohtinut jo aikaisemmin ja julistetta minulta on ajoittain myös kyselty. Ajattelin nyt kokeilla ensimmäisen kerran tällaista isompaa koko ja ainakin omasta mielestäni kortti näyttää todella hyvältä. Suuremman koon sijasta päädyin A4-kokoon sen vuoksi, että se on kehystettynäkin helppo sijoittaa millaiseen tilaan tahansa. Lisäksi se on logistisesti järkevä ratkaisu, kun jättikortit menevät samaan C4-kokoiseen laatikkoon muiden postikorttien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti