torstai 9. elokuuta 2012

Musta ja sininen


Betula nana, osa 45

”Minä hyvinkin. Etkö pidä minua äidiksi sopivana?” Kristorosa totesi.

”Kenen kanssa? Ettehän te viisi ole toistenne kanssa olleet väleissä sitten ihmisten suuren sodan, kun piditte neuvonpidon”, mustaan kaapuun pukeutunut mies ihmetteli.

”Omat lintusi ovat sinut sokeuttaneet. Pidimme uuden neuvonpidon ja lohikäärmeet ovat nyt paremmissa väleissä kuin koskaan oman sotamme jälkeen”, Kristorosa kertoi.

Kristorosan silmissä oli uhkaava kiilto, mikä sai mustaan kaapuun pukeutuneen miehen perääntymään ja olemaan entistäkin enemmän varuillaan.

”Gronoxko sinun kanssasi on peuhannut?” Mustaan kaapuun pukeutunut mies kysyi tarkoituksen mukaisesti alentavalla sävyllä.

”Hän osaisi olla sopivan romanttinen”, Kristorosa huomautti hieman naurahtaen.

”Äitiys on tehnyt sinusta puheliaan. Ehkä liiankin puheliaan. En ymmärrä miksi kerrot tämän kaiken minulle. Minulle, joka varmasti käyttää näitä tietoja hyväkseen omissa suunnitelmissaan”, mustaan kaapuun puettu mies kertoi ihmetyksensä ääneen.

”Reaktiosi kertovat paljon aikeistasi”, Kristorosa vastasi.

Mustaan kaapuun pukeutunut mies hiljentyi ja ilmeisesti keskittyi kiivaasti johonkin. Kristorosa liikahti levottomasti.

”Kannat sisälläsi neljää munaa, jotka ovat Gronoxin hedelmöittämiä ja kerrot lohikäärmeiden olevan jälleen yhteistyössä. Ajat ovat todella muuttumassa. Lohikäärmeidenkin sukupuu lienee melko sekainen, sillä vain yksi munista on sinun tapaasi sininen. Toinen on ruskea Gronoxin tapaan. Kolmas muna on musta, jollaista ei ole nähty viiteen tuhanteen vuoteen, kun lohikäärmeiden sodan veteraaneista aika jätti. Viimeinen muna on kiihkeämpi kuin muut ja se on Phonianoakin, tulenvartijaakin, tulenpunaisempi”, mustaan kaapuun pukeutunut mies puhui hitaasti ja mietteliäästi.

”Silmäsi ovat tarkat”, Kristorosa myönsi.

”Sitten aikeistani. Yhden aikeeni olet väliintulollasi jo sotkenut, kuitenkin vain osittain. Tämäkin ratkaisu nimittäin palvelee minun olemistani, hieman eri tavalla kuin toinen ratkaisu olisi palvellut, mutta palvelee joka tapauksessa. Kiirehän minulle ei ole, suunnitelmani etenee hetki hetkeltä, etkä sinä omalla olemisellasi ja tekemiselläsi sitä voi estää”, mustaan kaapuun pukeutunut mies jatkoi.

”Voin minä kuitenkin jotain tehdä”, Kristorosa huomautti ja samassa mustaan kaapuun pukeutuneen miehen ympärille ilmaan ilmestyi sinisestä valosta muodostuneita riimuja.

Riimut muodostivat mustaan kaapuun pukeutuneen miehen ympärille pallon. Ennen kuin mies ehti liikahtaakaan pallon sisällä, riimujen välit alkoivat salamoida. Pian riimut ja salamat muodostivat tiheän pallopinnan, jonka sisältä ei ollut poistulemista. Sitten koko pallon täyttyi sinisestä valosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti