torstai 2. elokuuta 2012

Sininen ja musta


Betula nana, osa 44

”En tiedä mistä lähtien olet pitänyt minua ystävänäsi, mutta tiedät hyvin, ettet ole tervetullut tänne etkä mihinkään muuhunkaan paikkaan tässä maailmassa”, Kristorosa vastasi mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle matalalla äänellään.

”Hän kuulostaa kyllä mieheltä. Oletko varma, että hän on nainen?”, Emily kuiskasi Mihailille, joka oli muutamalla sanalla kertonut Emilylle, Victorialle ja Tomakselle myös vierailustaan rehtorin luona.

”Minusta hän kuulostaa enemmän mieheltä”, Victoria sanoi.

Kristorosa ilmeisesti kuuli nuorten puheen, koska hän kääntyi katsomaan heihin päin ilmeellä, jonka kaikki arvioivat olevan vihainen. Niinpä nuoret hiljentyivät asiasta ja jäivät seuraamaan tilanteen etenemistä vaitonaisina.

”Se päivä, jolloin minä olen tervetullut tänne, koittaa vielä. Sinäkin tiedät sen”, mustaan kaapuun pukeutunut mies totesi Kristorosalle.

”Toivon, että sen päivän koittamiseen menee vielä sukupolvia”, Kristorosa totesi.

”Ihmisten sukupolvet ovat lyhyitä, joten sinulla ei ole edes omien toiveittesi mukaan paljoakaan aikaa”, mustaan kaapuun pukeutunut mies huomautti.

”Tarkoitin oman lajini sukupolvia”, Kristorosa lisäsi.

”Niitä sukupolvia ei tule. Milloin viimeksi olet kuullut, että lohikäärme olisi muninut?” Mustaan kaapuun pukeutunut mies ilkkui.

”Siitä on vuosituhansia, kun lohikäärme on viimeksi muninut tässä maailmassa”, Kristorosa myönsi.

”Elättelet siis omastakin mielestäsi turhia toiveita. Melko tervettä”, mustaan kaapuun pukeutunut mies analysoi.

”Seuraavaan munintaan ei kuitenkaan ole pitkä aika. Uusi lohikäärmeiden sukupolvi on tulossa”, Kristorosa sanoi ylpeällä julistavalla äänellä.

”Mahdotonta. Kuka muka munisi…?” Mustaan kaapuun pukeutunut mies lähes änkytti, kunnes hiljeni järkytyksestä: ”Sinä?!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti