tiistai 5. helmikuuta 2013

Opintotukihaaste: Lähtö



Kirjoitin kaksi viikkoa sitten opintotuesta ja joistakin siihen enemmän ja vähemmän liittyvistä taustatekijöistä. Siitä sitten innostuin kokeilemaan, että miltä maistuu elää kuukausi pelkällä opintotuella. Kokeilujakso alkoi eilen maanantaina 4.2., kun tämän kuun opintotuki napsahti tilille, ja loppuu 4.3., kun seuraava opintotuki saapuu ilokseni.

Ja sitten itse asiaan eli rahaan.

Opintotukeni (opintoraha + asumislisä) on ennakkopidätyksen jälkeen 469,80 euroa kuukaudessa. Tästä rahasta hävisi heti kättelyssä 291,66 euroa iki-ihanan kahden hengen soluasunnon vuokraan. Toki ymmärrän, että vuokra on halpa. Erityisesti, kun se sisältää niin veden, sähkön, pesutuvan kuin internetyhteydenkin. Lisäksi nykyihminen tarvitsee myös puhelinta, johon menee 25 euroa kuukaudessa.

Excelillä askartelemani kaavio siitä, mihin opintotuki menee.

Tässä vaiheessa tili näyttää 153,14 euroa, jolla olisi tarkoitus selvitä elossa seuraavat neljä viikkoa. Tämä tarkoittaa 38,28 euroa viikolle ja 5,46 euroa päivälle.

Tästä siis lähdetään liikkeelle, katsotaan miten miehen käy. Tiukkaa saattaa tehdä, mutta kaiken järjen mukaan ainakin elossa pitäisi selvitä.

1 kommentti: