torstai 8. syyskuuta 2011

Elokuusta syyskuuhun

Julkaisin tämän blogin ensimmäisen kirjoituksen kuukausi sitten. Uutuuden tuntu alkaa pikkuhiljaa kadota ja puolet syyskuusta vietän firman puolesta kurssilla, joten blogin aktiivisuus saattaa kärsiä. Uutta sisältöä tulee kuitenkin jatkossakin vähintään kerran viikossa, joten siltä kannalta ei ole syytä huolestua. Ei kuitenkaan kannata odottaa sitä neljää blogikirjoitusta viikossa, mitä on tähänkin mennessä tainnut tapahtua vain yhdellä viikolla.

On ollut mielenkiintoista huomata, kuinka alkuaikojen innokkuus julkaista blogikirjoituksia vaikka useampia päivässä on muuttunut miltei koko blogin unohtamiseksi, kun pari viimeistä viikkoa on kulunut ensimmäisten kahden viikon aikana kirjoitettujen juttujen julkaisemisessa. Nyt sitten yhtäkkiä pitäisikin kirjoittaa uusia tekstejä. Kaunokirjallisten tekstien tuottaminen ei toki ole millään tavalla ongelmallista. T. M. E. S. -runonkin kirjoitin muutamassa minuutissa ja julkaisin saman tien. Asiantekstit ovat sitten asia erikseen.

Blogauksellani Metsästä tomuksi aloitin tarinan, jolle annoin nimeksi Betula nana. Nimi on vaivaiskoivun latinankielinen nimitys ja nimelle tulee ehkäpä jonkinlainen selitys myöhemmin tarinassa. Jotakin ajatuksia tarinan suunnasta minulla on jo, mutta mitään tarkkaa suunnitelmaa ei. Tarina tulee siis syntymään sitä kirjoittaessa. Tästä saattaa pitkässä juoksussa seurata joitakin epäjohdonmukaisuuksia, joita yritän kyllä parhaani mukaan välttää.

Viimeisen parin viikon erityispiirteenä voi pitää sitä, että olen kirjoittanut hyvin vähän ja lukenut erittäin paljon. Siitä on aikaa, kun olen viimeksi lukenut näin paljon. Olen myös ostanut uusia kirjoja harvinaisen paljon. Lukeminen on hyväksi ja elinehto kirjoittamiselle. Nyt lukemiseni on kuitenkin hieman ylikuumentunut. Nyt luettavana oleva Juha Vuorisen Romaanikerjäläinen on onneksi hieman hitaampaa luettavaa, mikä hillinnee lukemistahtini sopivalle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti