lauantai 17. syyskuuta 2011

Viisi tärkeää teosta


Minulla on, ainakin omasta mielestäni, ikäisekseni varsin laaja valikoima kirjoja hyllyssäni. Kirjahyllystäni löytyy lähes kolme sataa teosta, tässä luvussa on mukana myös kaikki sarjakuvat ja harvat kirjahyllyyni päässeet koulukirjat. Ne ovat mielestäni ansainneet sen. Kun luin Kirjoittajatreffit-blogin tekstiä 15 havaintoa kotikirjaston karsimisesta ryhdyin itsekin miettimään mitkä kirjat ovat minulle oikeasti tärkeitä ja korvaamattomia. Päätin nyt rajoittaa nämä teokset viiteen kappaleeseen.

1. Äidinkieli ja kirjallisuus – käsikirja

Tätä kirjaa voi pitää aapisenani. Se on lukion äidinkielen käsikirja, johon olen tutustunut paljon paremmin kuin useimmat luokkatoverini tekivät. Erityisen rakas osio kirjassa on kirjallisuuden historiaa käsittelevä osio, jonka olen lukenut läpi useita kertoja. En siksi, että se olisi koulua varten pitänyt lukea vaan siksi, että se yksinkertaisesti kiinnostaa minua.

2. J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta

Jos joku kysyy mieluisinta kirjaani tai kaunokirjallista teosta, niin se on Taru sormusten herrasta. Listassani sijoitin sen vasta toiseksi, mutta yhtä hyvin se voisi olla ensimmäisenä. Kyseisen tiiliskiven oven lukenut jo toistakymmentä kertaa ja jokaisella kerralla kirjasta on löytynyt jotain uutta, vaikka luulisi tekstin olevan jo jokaista tavua myöten läpisulateltu.

3. Tite Kubon Bleach 1: The Death and the Strawberry

Kyseinen sarjakuva-albumi on Bleach-nimisen mangan ensimmäinen osa. Bleach on sarjakuva, joka on vaikuttanut minuun syvästi ja siksi sarjan ensimmäinen osa kuuluu ehdottomasti viiden tärkeimmän teoksen joukkoon. Kyseinen sarjakuva, ja muutkin sarjakuvat, ovat varmasti muokanneet kirjoittamistyyliäni. Minulle on sanottukin, että kirjoitustyylini on sarjakuvamainen. Bleach on innoittanut minua myös sisällöllisesti.

4. Mika Waltarin Aiotko kirjailijaksi?

Jos saisin valita autiolle saarelle hyllystäni viisi kirjaa mukaan, niin tämä Mika Waltarin teos lähtisi ehdottomasti mukaan. Vaikka kirja on kirjoitettu jo vuonna 1935, on siinä monia neuvoja, jotka pitävät täydellisesti paikkansa vielä tänäkin päivänä.

5. Kari Hotakaisen Juoksuhaudantie

Kirja on Suomen yhden merkittävimmän nykykirjailijan menestynein teos. Hotakainen on yksi kirjailija esikuvistani, vaikka oma tyylini kirjoittaa on aivan toisenlainen kuin Hotakaisen. Se ei liene kuitenkaan esteenä jonkun esikuvaksi asettamiselle.

2 kommenttia: