perjantai 1. kesäkuuta 2012

Yhden miehen blogi



En tavallisesti ole julkaissut uutta tekstiä kovinkaan useana päivänä peräkkäin, mutta nyt kun kerran ryhdyin jo kirjoittamaan niin antaa mennä.

Seth Godin on parhaita markkinointiasiantuntijoita, mitä maan päällä kulkee. Häntä voi luonnehtia oman alansa guruksi. Olen häntä aikaisemminkin hehkuttanut ja mielestäni aivan asiasta, mieshän on nero. Voikin vain ihmetellä kuinka mies ehtii tekemään sen kaiken, mitä hän tekee eli kirjoittaa blogiaa päivittäin, kirjoittaa bestseller kirjoja, pitää seminaareja ja ties mitä. Tätä oli ihmetellyt myös yksi Godinin ystävä.

Eilen Godin julkaisi blogissaan kirjoituksen Where does this blog come from?, jossa Godin kertoo ettei hänellä ole yhtään työtekijää auttamassa kirjoittamaan blogia tai kirjoja. Kaikki hänen bloginsa yli 2 miljoonaa sanaa ovat hänen itsensä kirjoittamia, kaikki hänen kehumansa kirjat ovat hänen itsensä lukemia ja niin edespäin. Minun mielestäni tällainen tahti on helpostikin mahdollista yhdelle miehelle tai naiselle. Sikäli siis, kun intohimoa omaan tekemiseensä riittää. Ja Seth Godinilla sitä riittää.

Vaikka pidän päivittäistä blogin päivitystä ja usean kirjan kirjoittamista vuodessa mahdollisena, niin en silti pidä tällaista itselleni mielekkäänä. Eikä se ole minulle, ainakaan tällä hetkellä, taloudellisesti mahdollista. Lisäksi tekstit, joita blogissa julkaisen, eivät ole minun mielestä ainakaan niitä soveliaimpia päivittäiseen julkaisemiseen, toisin kuin esimerkiksi Godinin tekstit. Kahden–kolmen kirjoituksen viikkotahdin olen havainnut itselleni parhaaksi.

PS. Tänään Godin julkaisi erittäin lyhyen kirjoituksen Is more always better?, joka on lyhyydestään huolimatta lukemisen arvoinen. Teksti, tai pikemminkin iskulause, kertoo onko enemmän aina parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti