torstai 28. kesäkuuta 2012

Kaatuva petäjä


Nyt oli mustaan kaapuun pukeutuneen miehen vuoro perääntyä. Vihtori tuskin olisi voinut parhaassakaan tapauksessa häneen suurta vahinkoa tehdä, mutta mies ei halunnut ottaa riskejä. Hänellä oli liikaa pelissä riskienottoon. Kaiken piti kulkea varman päälle, tasaisesti kuin Aenos-joki Suuressa jokilaaksossa.

Mutta kuten kaikissa ihmisen toimissa, niin oli myös Vihtori Honkasaaren hyökkäyksessä aukko. Aukko ei ollut suuri, eikä sitä mustaan kaapuun pukeutunutta miestä paljoa huonompi tai kärsimättömämpi taistelija olisi sitä edes huomannut. Aukko oli kuitenkin kyllin suuri mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle.

Vihtori jatkoi hyökkäystään ja mustaan kaapuun pukeutunut mies käytti aukon hyväkseen. Pian Vihtori oli saanut useita viiltohaavoja ympäri kehoaan, hän huohotti kovaäänisesti ja aukko hänen taistelutyylissään oli kasvanut moninkertaiseksi. Viimeisetkin palatsin vartijat makasivat kuolleina palaneen kuopan reunalla. Heidän verensä virtasi kuopan pohjalle.

”Perun sanani. Olet loistava taistelija, Honkasaari. Aivan kuin isäsi. Se ei kuitenkaan isääsi pelastanut, eikä pelasta sinuakaan”, mustaan kaapuun pukeutunut mies sanoi Vihtorille taistelun jatkuessa.

Vihtori väsyi väsymistään ja mustaan kaapuun pukeutunut mies lisäsi painetta. Pian mies paiskasi Vihtori miekan päin sisäpihan kauimmaisen talon seinää. Miekka upposi betoniin ja jäi paikoilleen törröttämään. Samaan aikaan mustaan kaapuun pukeutunut mies nosti Vihtorin ilmaan kaulasta kuristamalla. Vihtori yritti rimpuilla, mutta hänen voimansa olivat vähissä.

”Niin nuori ja täynnä elämänintoa, lähes sääliksi käy”, mustaan kaapuun pukeutunut mies sanoi henkihieverissä rimpuilevalle Vihtorille.

”Sääli tätä!” Mihail huusi mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle, joka oli unohtanut hänet kokonaan.

Mihail seisoi demonin laatikon vieressä ja hän oli juuri saanut läpäistyä sulkuloitsun ja sinetöintiloitsun viimeiset kiemurat. Loitsut raukesivat voimakkaasti humahtaen ja samassa demoni purkautui laatikosta räjähdyksen saattelemana. Räjähdys nostatti pölypilven, joka täytti koko sisäpihan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti