torstai 4. joulukuuta 2014

Earnest III

Betula nana, osa 162

Komentaja ei ryhtynyt odottamaan oikeaa hetkeä. Hän vain paiskasi kaikki taikavoimansa päin Mihailia kertaheitolla. Tämä tuli Mihailille yllätyksenä ja hän paiskautui seinämuurin läpi. Mihail ehti kuitenkin loitsia ympärilleen suojaavan jääkerroksen. Puolet linnoituksesta romahti taikavoimien purkauksien voimasta.

Mihail kirosi ja siirsi loitsimillaan jäävirroilla kivikasan pois päältään. Suojaava jääkerros oli pitänyt hänet vahingoittumattomana vaikka seinä oli romahtanut hänen päälleen.

”Siinäkö se oli? Siinäkö olivat taikavoimasi, Mihail Netronova?” Komentaja kysyi.

Mihail vastasi synkällä katseella ja loitsimalla valtava jäämiehen. Samalla hän loitsi jääportaat, joita pitkin hän nousi takaisin ylös. Jäämies tarttui komentajaan ja nosti tämän ilmaan.

”Tähän loppuu sinun tarusi”, Mihail sanoi.

Komentaja loitsi tulipallon kohti Mihailia, mutta tämä torjui hyökkäykseen taikavoimiensa suojaamalla kädellään. Mihail marssi huoneeseen, mistä komentaja oli juuri tullut. Huoneessa olivat komentajan vartijat. Ei ketään muuta. Vartijoiden takana oli ovi toiseen huoneeseen.

”Missä sisareni on?” Mihail kysyi.

”Hän on kuollut”, vasemman puoleinen vartija vastasi.

”Mitä?!” Mihail kysyi.

Samaan aikaan kysymyksen kanssa vastauksen antaneen vartijan lävisti suuri jäävaarna, joka nosti miehen seinälle roikkumaan ja kitumaan kuolemaansa saakka.

”Luulen, ettet halua nähdä, mitä oven takana on”, oikean puoleinen vartija sanoi.

Toinenkin vartija sai lävistyksen jäävaarnasta. Mihail marssi ovelle. Vihan vimmalla taikavoimien purkautuessa ympäriinsä Mihail repäisi oven saranoiltaan sitä aukaistessaan.

Huonetta valaisivat vain lattialla olevat kynttilät. Huoneen lattia ja seinät oli kirjoitettu täyteen riimuja. Riimukuvion keskellä makasi Mihailin sisko kuolleena ja alastomana. Ruumis oli vuodatettu kuiviin ja siihen oli viilletty riimuja. Nyt Mihail tiesi mistä komentajan taikavoimat olivat peräisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti