perjantai 8. syyskuuta 2017

Neljä suosikkia: elokuu 2017



Yksi seuraamistani YouTube-videokanavista julkaisi elokuun alkupuolella videon, jossa käydään läpi edellisen kuun suosikkiasioita. Idea kuulosti hauskalta, joten aion kokeilla samantyyppisen kirjoittamista tänne blogiin. Tarkoitus on siis valita neljä suosikkiasiaa edelliseltä kuulta ja perustella valintoja hieman. Valintani kohdistuvat todennäköisesti samoihin asioihin, joita yleensäkin on tarkoitus käsitellä tässä blogissa, mutta saatan myös mainita muita asioita.

Neljä suosikkiani elokuulta 2017 ovat muutto uuteen asuntoon, pesäpallopeli Sotkamon Jymy vastaan Vimpelin Veto, festivaali Morton Fest sekä dokumenttielokuva Toukokuun ensimmäinen maanantai.

Ehdottomasti suosikkiasiani elokuulta tapahtui heti heinä-elokuun vaihteessa, kun muutin pikkuruisesta opiskelijayksiöstä, jossa asuin kevään ajan, väljempään ja valoisampaan kaksioon. Muutossa matka yliopistolle sekä kaupungin keskustaan lyhentyi ja maisematkin parantuivat hieman, kun ikkunasta näkyy viehättävän näköinen vanha puutalo, joka on jostain syystä jäänyt kerrostaloalueen keskelle. Vaikka itse asuntokin on toki edellistä huomattavasti parempi, niin tärkeintä on se, että asunnossa asuu itseni lisäksi myös tyttöystävä.

Pakkaustunnelmia ennen muuttoa.

En ole koskaan harrastanut kovinkaan paljoa käymistä urheilutapahtumissa ja laskinkin, että käyntini superpesisottelussa Sotkamon Jymy vastaan Vimpelin Veto oli vasta neljäs kunnolla järjestetty urheilutapahtuma, jossa muistan käyneeni. Tämä oli kuitenkin ehdottomasti se ikimuistoisin. Tätä ennen olin siis käynyt kahdessa jääkiekko-ottelussa, yhdessä Karjala-turnauksen pelissä sekä yhdessä SM-liigan ottelussa, sekä yhdessä ykköspesiksen pelissä. Tunnelma Hiukan pesäpallostadionilla oli kuitenkin jotakin aivan muuta kuin missään näissä aikaisemmissa urheilutapahtumissa, joissa olin käynyt. Tämä siitä huolimatta, että itse ottelu oli runkosarjanjatkosarjan päätösottelu, jolla ei enää ollut juurikaan pelillistä merkitystä.

Vimpelin Veto sisävuorossa ja Sotkamon Jymy ulkovuorossa.

Toinen tapahtuma, joka nousee esiin elokuulta, on Rautalammilla järjestetty pieni festivaali Morton Fest. Pienestä koosta ja syrjäisestä sijainnista huolimatta Morton Festeillä esiintyivät muun muassa Scandinavian Music Group ja Pariisin kevät. Festivaali järjestettiin nyt toista kertaa ja itse osallistuin siihen ensimmäistä kertaa. Jos ensi vuoden esiintyjät ovat yhtä hyviä, voi lähteä toistekin. Tapahtuma-alue oli kohtuullisen pieni, mutta toisaalta niin oli festivaalin kävijämääräkin. Alueelle olisi helposti mahtunut kaksinkertainen määrä katsojia. Jotain väljyydestä kertoo se, että alueelle sai viedä sateenvarjoja, koska siellä oli niin vähän ihmisiä. Erityisenä huomiona festivaalien järjestelyistä on pakko mainita vessat. Ne eivät olleet muoviseinäisiä bajamajoja, vaan vaneriseinäisiä koppeja, joissa oli normaalit vedellä toimivat vessanpöntöt ja käsienpesualtaat.

Scandinavian Music Group esiintymässä Morton Fest -festivaaleilla.

Viimeiseksi kuukauden suosikiksi nostan Andrew Rossin ohjaaman dokumenttielokuvan Toukokuun ensimmäinen maanantai (The First Monday in May, USA 2016), jonka katsoin aivan viimehetkillä dokumentin ollessa katseltavissa Yle Areenassa. Dokumentti kertoo New Yorkin Metropolitan museon kiinalaista ja kiinalaisesta kulttuurista innoituksensa saanutta muotia käsittelevän näyttelyn kokoamisesta sekä näyttelyn avajaisgaalaan järjestämisestä, jonka yhteydessä museon muotiosastolle kerätään rahoitusta. Dokumentti seuraa pääasiassa museon kuraattoria Andrew Boltonia sekä Vogue-lehden päätoimittajaa Anna Wintouria. Dokumentti nostaa ansiokkaasti esiin muodin taideluontoa ja näyttää sen, miksi muotiluomukset kuuluvat taidemuseoon siinä missä klassiset veistokset tai taidemaalaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti