lauantai 23. syyskuuta 2017

Kaksi vuotta Magnartusta



Oman yritykseni Magnartuksen perustamisesta on kulunut jo yli kaksi vuotta. Lukuvuoden alku oli niin kiireinen, että asian juhliminen jäi kokonaan. Nyt kolme viikkoa myöhässä palaan katsomaan mennyttä kahta vuotta yrittäjänä ja tänään myös hieman juhlistan asiaa vegaanisen jäätelön ja alkoholittoman kuohuviinin kera.

Magnartus kaksi vuotta.

Yrityksen parissa kulunut aika on jo ehtinyt opettaa hurjan paljon ja saman tahdin oletan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Vaikka yritys on edelleen kokoluokaltaan häviävän pieni ja kaikilla mittapuilla katsottuna vasta alkutaipaleella, niin olen jo silti päässyt tekemään paljon sellaista, mistä pystyin ennen vain unelmoimaan. Samoin olen tehnyt paljon sellaista, jota en ole osannut odottaakaan.

Yrittäjä myymässä tuotteitaan Jyväskylän Designtorilla.

Yksi mieleenpainuvimpia asioita kuluneelta kahdelta vuodelta on se, että kun ensin on pitkään pyöritellyt mielessä ideaa uudeksi tuotteeksi ja sitten saakin sen tuotteen käteensä pyöriteltäväksi. Toivottavasti pystyn pitämään tästä uuden löytämisen innostuksesta kiinni myös jatkossa. Toinen mieleenpainuva asia on asiakkaat, jotka ovat tekemiäni tuotteita ostaneet ja kehuneet. Mikäpä olisi sen parempi palkinto tehdystä työstä?

Yksityiskohtia Revontulet-postikortista.

Yrittäjänä ja muutenkin tekijänä minulla on vielä paljon opittavaa. Yrittäjyytenikin on vielä vahvasti sivutoimista opintojen ohessa, joten monia kokopäiväisen yrittäjyyden hyviä ja huonoja puolia on myös kokematta. Myöskään omaa myymälää, edes pop-up sellaista, Magnartuksella ei ole vielä ollut, vaan myyntiä on tapahtunut vasta tapahtumien ja jälleenmyyjien kautta. Myös tuotteiden ja kuosien suunnittelun saralla on paljon uutta, jota en ole vielä päässyt kokeilemaan.

Magnartus-lippalakki.

Suunnitelmia tulevaisuuden varalle löytyy myös paljon. Varmaan enemmän, kuin mitä koskaan ehdin toteuttamaan. Toisaalta, jos ei aseta unelmiaan korkealle, niin ei kovin korkealle voi päästäkään. Osa unelmista on toki sellaisia, etten olen itsekään aivan varma niiden toteutuskelpoisuudesta. Onneksi on mielessä myös paljon sellaista, joka olisi helpostikin toteutettavaa, kunhan vain ehtii tehdä.

Tällaisella hieman tavallista kuvapainotteisemmalla kirjoituksella juhlin kahta vuotta Magnartuksen yrittäjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti