torstai 7. maaliskuuta 2019

Suuren keisarikunnan petos IV


Betula pubescens, osa 52

Edkar marssi kohti Nils Tammen seuraajien telttoja. Seuraajat olivat saaneet sekä kuolleestamanauksen että taikapeilin valmisteltua. Netronovalaan olisi ilmoitettava asioiden uudesta käänteestä niin pian kuin oli mahdollista, mutta toisaalta Edkar halusi myös kuolleestamanauksen tehdyksi heti. Nyt olisi ehkä viimeinen mahdollisuus pitkää valmistelua vaativaan loitsuun.

Netronovalan armeijan leiri kuhisi. Tiedustelijoita oli lähetetty etsimään väylää ulos Suuren keisarikunnan armeijojen välistä sekä varoittamaan mahdollisesti lähestyvistä osastoista. Edkar tiesi, että ei menisi kauaa ennen kuin Suuren keisarikunnan armeija hyökkäisi. Jos ei mikään muu, niin kolmen sotilaan katoaminen kielisi heille, että heidän suunnitelmansa olisi paljastunut. Edkar toivoi, että hänen armeijallaan olisi riittävästi aikaa valmistautua ja tiedustelijoilla hankkia tietoja.

Ilman taistelua he eivät myöskään pohjoisesta pääsisi pois. Siitä Edkar oli varma. Kyse oli vain siitä miten pienellä ja nopealla taistelulla he selviäisivät. Jos kukaan heistä selviäisi.

”Arvon kenraali”, Tammen seuraaja sanoi.

Edkar havahtui ajatuksistaan ja huomasi jo ehtineensä Tammen seuraajien teltoille saakka.

”Olette saaneet valmistelut tehtyä?” Edkar kysyi.

”Kyllä, arvon kenraali”, Tammen seuraaja sanoi.

”Kuolleestamanauksen valmistelussahan menee kauemmin?” Edkar kysyi.

”Aivan, arvon kenraali”, Tammen seuraaja sanoi.

”Se on parempi sitten tehdä ensin. Netronovala odottakoon sen aikaa. Sieltä avun saaminen ei ole minuuteista tai tunneistakaan kiinni”, Edkar sanoi.

”Kuinka vain haluatte, arvon kenraali”, Tammen seuraaja sanoi.

Tammen seuraaja kääntyi ja lähti johdattamaan kenraalia paikalle, jonka he olivat valinneet kuolleestamanaukselle.

Tehdäkseen tilaa kuolleestamanausta varten Tammen seuraajat olivat purkaneet suuren osan teltoistaan. Se oli myös hyvää valmistautumista sitä varten, kun armeija kohta lähtisi liikkeelle leiristä. Suuren keisarikunnan sotilaat odottivat puupaaluihin sidottuna ja koittivat rimpuilla itseään vapaaksi. Kapteeni Waelde sen sijaan istui rauhallisena paikoillaan eikä häntä oltu nähty tarpeellisena edes sitoa kiinni.

Kapteeni Kallas tuli Edkarin luokse.

”Herra kenraali, tänne alkoi kerääntyä aika iso joukko sotilaita katsojiksi, mutta määräsin heidät purkamaan leiriä. Ette ole vielä antaneet asiasta käskyä, mutta oletin, että emme viivy täällä enää pitkään”, Venir sanoi.

”Oletitte oikein, kapteeni. Lähdemme täältä heti, kun saamme tiedustelijoita riittävästi tietoa siitä, mihin suuntaan meidän kannattaa lähteä”, Edkar sanoi.

”Onneksi tiedämme valmiiksi Suuren keisarikunnan leirien sijainnit. Ainakin noin pääpiirteissään”, Venir sanoi.

”Niin. Pää piirteissään. Haluan kuitenkin tarkempaa tietoa. Aiemmin halusin vain tietää suurin piirtein missä leirejä on. Nyt meidän täytyisi päästä niiden ohitse”, Edkar sanoi.

”Siitä ei tule helppoa, herra kenraali”, Venir sanoi.

”Ei, kun meitä on näin paljon”, Edkar sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti