keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Nyt luettavana: Tekoäly – Matkaopas johtajalle


Opiskelen tietojärjestelmätiedettä ja olen muutenkin kiinnostunut IT-alaan liittyvistä ilmiöistä. Yksi tämän ajan suurimmista ilmiöistä on tekoäly, joka on yksi iso esimerkki siitä, kuinka informaatioteknologia näkyy kaikkialla ja muuttaa kaikkien alojen toimintaa. Niinpä päätin varata kirjastosta Antti Merilehdon kirjan Tekoäly – Matkaopas johtajalle heti, kun kirjasta kuulin.

Kirjan kansi. Kirjastossa on teokselle edelleenkin varausjonoa, joten pikalainatarra varmaan pysyy kannessa vielä hetken. Onneksi kirja on nopealukuinen ja sen lukee kahdessa viikossa aika helposti.

Kirja on varsin pitkälle nimensä veroinen. Kirja ei pyrikään opettamaan sitä, miten tekoälyjärjestelmiä tehdään. Sen sijaan se kertoo johtajan tai käyttäjän näkökulmasta sen, mistä tekoälystä on kyse ja miten sitä voidaan hyödyntää organisaation toiminnassa. Tähän tarkoitukseen kirja on sopivan tiivis ja on hyvä lähtökohta kaikille, jotka ovat tekoälystä tavalla tai toisella kiinnostuneita tai kohtaavat tekoälyä hyödyntäviä työkaluja työssään. Tulevaisuudessa tämä tarkoittaa oikeastaan meitä kaikkia. Kirjassa käydään myös läpi aiheeseen liittyvän keskeistä sanastoa ja lopussa on myös listattu jatkolukemista, joten tässäkin mielessä kirja on hyvä alkupiste aiheeseen tutustumiseen aikaisemmasta tietämyksestä riippumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti