Esittely


Kirjoittajasta


Nimeni on Magnus Jyrkkänen ja olen opiskelija, kirjoittaja, bloggaaja sekä tätä nykyä myös kulttuurialan yrittäjä. Olen kotoisin Rautalammilta. Tällä hetkellä asun Rovaniemellä ja oiskelen siellä Lapin yliopistossa audiovisuaalista mediakulttuuria. Aiemmin olen asunut myös Jyväskylässä ja siellä opiskellut Jyväskylän yliopistossa pääaineenani tietojärjestelmätiede. Harrastan kirjoittamista, lukemista, lautapelejä, pienoismalleja sekä osakesijoittamista. Myös luonto ja siellä liikkuminen ovat lähellä sydäntäni.

Minut löytää myös Twitteristä @magnusjyrkkanen sekä samalla nimellä myös Instagramista. Kirjoittelen Twitteriinkin silloin tällöin enemmän ja vähemmän olennaista asiaa. Instagramista puolestaan löytää enemmän visuaalista puoltani. Lisäksi minulla on toinen blogi Elämästä sijoittamiseen. Siellä keskityn otsikon mukaisesti sijoittamiseen. Yritykseni nimi on Magnartus tmi ja siitä löytää tarkempaa tietoa yrityksen kotisivuilta osoitteesta www.magnartus.fi.

Blogin kirjoittaja sivusta katsottuna, taustalla Konneveden Siikakoski. Kuvaaja: Jukka Konttinen.

Blogista


Blogin kirjoittamisen aloitin elokuussa 2011 ja vuosipäivä on 6.8.s. Tarkoituksenani oli kehittyä kirjoittajana sekä mahdollisesti saada kirjoittamisesta myös palautetta. Nyttemmin olen myös havainnut, että blogi toimii minulle työvälineenä ylläpitää kirjoittamistani. Tässä roolissa on erityisesti jatkokertomus Betula nana.

Blogin sisällöstä sen verran, että suuri osa muodostuu erilaisista kaunokirjallisista tuotoksistani (kuten runoista, novelleista ja jatkokertomuksista), mutta joukkoon mahtuu myös asiapitoisempia tekstejä, jotka käsittelevät niin politiikkaa, kirjoittamista kuin elämää yleisestikin.

Kotiseudun luonto on kaunista ja lähellä sydäntä. Kuva otettu Rautalammin Kalajanvuorella. Kuvaaja: Antti Pietiläinen.

Elämästä kirjoittamiseen -blogin löydät myös Facebookista, Twitteristä ja Blogilistalta. Jokaisesta mainitusta paikasta voit seurata uusimpien kirjoitusten ilmestymistä.

Blogiin liittyvää palautetta (hyvää ja huonoa, rakentavaa ja ei-niin-rakentavaa) ja terveisiä voi lähettää osoitteeseen elamastakirjoittamiseen (ät) gmail.com.

Jos et ole aikaisemmin lukenut blogiani, niin teksteistäni voin erityisesti suositella novellia Valkoseinäinen huone, runoa Kaksi helmeä ja työnalla olevan kirjaprojektini Edellytyksen Ensirivejä. Tietenkin, jos pidät pidemmistä fantasiakertomuksista (tai muuten vain jatkokertomuksista), niin voit lukea Betula nana -jatkokertomustani, joka alkaa tästä: Metsästä tomuksi.