torstai 4. heinäkuuta 2024

Kaivoskaupunki pelinappulana V

Betula nana, osa 406

Imperiumin velho ei jäänyt odottamaan, että Mihail ehtisi alas muurilta. Tulipalloja satoi kohti muuria ja portaita. Mihail kuitenkin torjui kaikki tulipallot jääkilvillä. Samalla hän lähetti kohti velhoa uusia jäävaarnoja, jotta tälläkin olisi iskuja torjuttavanaan. Ilma alkoi täyttyä höyrypilvistä, jotka syntyivät jään kohdatessa tulen.

Mihail katsoi velhon suuntaan, jonka tiesi olevan yhden heidän välissään olevan ja höyrypilven takana.

”Kunhan vain maltat odottaa”, Mihail sanoi.

Pian tuuli painoi höyrypilven liikkeelle ja velho tuli taas näkyville. Uusi jäävaarnan ja tulipallon törmäys puolestaan peitti taas näkyvyyden.

Lopulta Mihail pääsi muuri juurelle. Jäiset portaat sulivat hänen takanaan ja jättivät jälkeensä vain vesijäljen muuriin, jota muuria syleilevä tuuli lähti kuivattamaan.

Muuri näytti täysin toisenlaiselta sen juurelta kuin sen huipulta. Mihail oli tyytyväinen, että hän itse ei ollut hyökkäämässä tuota massiivista kivirakennelmaa vastaan, vaikka hän olisi saattanut tehdä niin taikavoimien avustamana. Jo se kertoi kaivoskaupungin vauraudesta, että kaupungin ympärille oli kyetty rakentamaan niin massiivinen suojamuuri.

Mihail pääsi ylittämään muuri edessä olevan vallihaudan kohdasta, jonka Imperiumin armeija oli täyttänyt hyökkäystään varten. Vallihaudan vedestä Mihail loitsi lisää jääelementaaleja. Osan hän päästi hyökkäämään kohti velhoa ja imperiumin sotilaita, joita lähimaastossa oli. Osan hän jätti turvaamaan selustaa ja paluureittiä muurille.

Imperiumin velho loitsi lisää tulielementaaleja vastatakseen Mihailin lähettämiin uusiin elementaaleihin. Sitten tämä jäi odottamaan Mihailin lähestymistä.

Lopulta he olivat kuuloetäisyydellä toisistaan.

”Kuule viisas neuvoni ja lähde pois täältä, kun vielä pystyt”, Imperiumin velho sanoi.

Mihail hymähti.

”Jos tuo on viisain neuvo, jonka pystyt minulle antamaan, niin ei taida viisautesi olla kovinkaan hyvää sorttia”, Mihail sanoi.

”Aiot siis jäädä?” Imperiumin velho kysyi.

”Siksi aikaa, että voitamme taistelun”, Mihail vastasi.

Velho huokaisi.

”Sitten minun on valitettavasti ilmoitettava, että minun täytyy surmata sinut”, Imperiumin velho sanoi.

”Minun puolestaan on ilmoitettava, että et valitettavasti kykene siihen”, Mihail sanoi.

”Jäävaarnat eivät riitä siihen, että selviä taistelusta kanssani”, Imperiumin velho sanoi.

”Sanoisin, että olet jo siinä väärässä, mutta minulla ei ole aikaa jäädä tanssimaan kanssasi liian pitkäksi aikaa. Hoidan tämän jollakin paljon nopeammalla keinolla”, Mihail sanoi.

Velho nauroi.

”Aliarvioit minua suuresti, nuorukainen”, Imperiumin velho sanoi.

”Samoin sinä minua”, Mihail sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti