maanantai 26. marraskuuta 2012

Nopeaa loppuvuotta



Ja lumista alkuvuotta.

Minulla on yllättävänkin paljon syytä toivoa, että loppuvuosi sujuisi nopeasti. Syyt tähän toiveeseen ilmenivät eilen päättyneellä viikolla.

Ensinnäkin: pääsin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä (tjt). Tästä sain tietää torstaina, kun hyväksymiskirje kolahti postilaatikkoon (tai oikeammin vasta siinä vaiheessa, kun näin kirjeen). Mukava se on saada välillä tällainenkin kirje. Sisään pääsin käytännössä hyvin menneen pääsykokeen ansiosta.

Opiskelu (taas) Jyväskylässä (taas) alkaa 7.1. ja Kuopion soluhuoneen kävin irtisanomassa perjantaina. Toivottavasti seuraavassa asunnossa a) on ilmastointi ja b) ei ole muurahaisia. Seuraavaksi pitää ottaa opiskelupaikka vastaan ja hakea Jyväskylästä uutta asuntoa. Ennen kaikkea tietysti toivon, että tjt olisi lähempänä (tai hyvin lähellä) sitä, mitä haluan tehdä sitten joskus isona (jos ja kun kirjoittamisesta ei leipätyötä tule).

Toiseksi: sain työn alla olevan kirjani ensimmäisen kirjoituskerran valmiiksi. Ensimmäiseen kierrokseen kului aikaa 188 päivää, jona tekstiä syntyi 182,6 sivua. Suoranaisesti tähän ei liity toivetta ajan nopeasta kulusta, sillä kirja on kaikkea muuta kuin valmis. Nopeaa ajan kulumista toivoo siinä vaiheessa, kun kirjan lähettää kustantajille. Kuitenkin tekstin pitää antaa nyt muutaman päivän muhia omissa oloissaan. Stephen Kingin ohjeistuksen mukaan 3 viikkoa, mutta tuskin jaksan ihan niin kauaa odottaa.

Sen verran aion kuitenkin tekstiin heti palata, että editoin ensiriveiksi kutsumani tekstinpätkän ja julkaisen sen lähipäivien aikana täällä blogissa. Tämä tapahtuu mahdollisesti jo huomenna. Kyseinen tekstinpätkä on ensimmäinen kohtaus, mitä olen koskaan kirjoittanut kyseiseen kirjaan liittyen. Kun eilen illalla oli yhdellä hetkellä hieman liian tylsää, niin päätin antaa kirjalle myös koodinimen, jolla tulen kirjaan jatkossa viittaamaan (siihen asti, kunnes sen oikea nimi tulee kirjan kannessa painokoneesta ulos). Kutsun projektia tästä lähtien nimellä: Edellytys.

1 kommentti: