torstai 15. marraskuuta 2012

Kylä vuoren juurella II



Betula nana, osa 59

Cojol Ruskeatupa tuijotti ystävällisillä silmillään Emilyä ja Mihailia kysyvästi. Molemmat olivat menneet hieman hämilleen ystävällisestä vastaanotosta sen jälkeen, kun eivät olleet vähään aikaan edes nähneet muita ihmisiä kuin toisensa.

”Tarvitsisimme huoneen”, Emily sai lopulta sanottua.

”Yläkerrassa on vapaita huoneita. Haluatte varmaan myös syötävää ja juotavaa?” Ruskeatupa jatkoi samalla palveluinnokkaalla äänellä.

”Kyllä kiitos”, Emily vastasi ja tajusi vasta sitten, että heidän ruokavaransa olivat uhkaavasti hupenemassa.

”Haluatteko ruokailla huoneessanne vai salin puolella?” Ruskeatupa kysyi vielä.

”Huoneessa, kiitos” Emily vastasi. Kolmikolla oli varsin paljon keskusteltavaa, joten huoneessa syöminen oli parempi idea kuin salissa syöminen.

”Selvä. Odottakaa tässä. Pääsette huoneeseenne tuossa tuokiossa. Voitte istuutua tuohon penkille odottaessanne”, Ruskeatupa sanoi ja ystävällisesti nyökättyään lähti valmistelemaan lupaamaansa huonetta.

Emily ja Mihail istuivat puusta veistetylle penkille odottamaan majatalon isännän paluuta.

”Toivottavasti he tuovat jotakin, mitä minäkin voin syödä”, Sarnel sanoi hiljaisella äänellä Emilyn taskussa.

”On täällä ainakin paljon kärpäsiä, etköhän sinä niillä pärjää”, Emily sanoi.

Odotus kesti kymmenisen minuuttia ja sitten he kiipesivät Ruskeatuvan perässä kapeat portaat yläkertaan, mistä heidän huoneensa löytyi. Majatalon yläkerrassa oli yhteensä kahdeksan huonetta. Ruskeatuvan mukaan alakerrassa oli kuusi huonetta lisää ja lisäksi hänen oma asuntonsa. Ruskeatuvan apulainen toi ruuan huoneeseen suoraan keittiöstä kuumana ja tuoksuvana.

”Kuinkas aamiaisen laita, tuodaanko se tänne huoneeseen vai tuletteko salin puolelle syömään?” Ruskeatupa kysyi vielä lähtiessään, kun oli muuten jo varmistanut, että uusilla asiakkaillaan oli kaikkea mitä he tarvitsivat.

”Taidamme syödä vielä aamiaisenkin täällä huoneessa”, Emily vastasi.

Sitten Ruskeatupa kumarsi hieman kömpelösti ja jätti heidät syömään rauhassa.

Emily ei ollut edes huomannut kuinka kova nälkä hänellä oli ollut. Hän söikin paljon enemmän kuin Mihail ja Sarnel yhteensä. Tosin Mihail oli vanhus ja Sarnel sammakko ja lisäksi Emily oli kantanut suurinta osaa heidän kaikista tavaroistaan. Tästä näkökulmasta Emilyn ruokahalussa ei ollut mitään ihmeellistä.

Syömisen jälkeen Emily meni nukkumaan ja nukkui paremmin kuin yhtenäkään yönä sen jälkeen, kun he olivat lähteneet yliopistolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti