torstai 17. joulukuuta 2015

Taistelu merellä



Betula nana, osa 210

Mihailin laivasto järjestäytyi niin, että kaikki taisteluun kykenevät alukset purjehtivat kolmea vastaan purjehtivaa alusta. Näihin aluksiin pakattiin nopeasti kaikki taistelukykyiset miehet. Muut aluksen siirtyivät kauemmaksi tulevasta taistelukentästä.

Laivastot lähenivät toisiaan nopeasti. Sarnelin lentävä matto sen sijaan lähestyi neljättä alusta, joka oli eronnut muista laivoista. Laivassa olijat ilmeisesti pitivät ilmatilaa hyvin silmällä, sillä he kuulivat hälytyskellojen äänen jo kaukaa.

”Se siitä yllätyksestä”, Narsha sanoi.

”Emme me mitään yllätystä tarvitse”, Mihail sanoi.

Mihail astui lentävän maton kärkeen ja taikoi valtavan jäävaarnan, jonka hän ampui kohti laivaa.

Jäävaarna kilpistyi laivan ympärillä olevaan suojaloitsuun.

”Siellä nähtävästi on muutakin kuin tykinkuulia”, Mihail sanoi.

”Tämä tästä vielä puuttui. Olemme lentävällä matolla ja vastassa on tykkitulta ja loitsijoita”, Narsha sanoi.

”Emme me niin herkästi putoa. Minä huolehdin suojauksesta”, Sarnel sanoi.

Laivasta kuului tykin ääni ja Sarnel torjui tykinkuulan tulipallolla. Samalla hän heitti kohti laivaa toisen tulipallon, joka kilpistyi jäävaarnan tapaan suojaloitsuun.

”Tarvitaan jotakin järeämpää”, Narsha sanoi.

”Tai enemmän kerralla”, Mihail sanoi.

Mihail loitsi valtavan joukon jäävaarnoja, jotka olivat isompia kuin hänen aikaisemmin laivaa kohti ampumansa. Jäävaarnat ympäröivät laivan pilvellä.

”Jäävaarnasade!” Mihail lausui loitsun lopun.

Jäävaarnat syöksähtivät kohti laivaa eikä suojaloitsu kestänyt niitä kaikkia. Suojaloitsun lävistäneet jäävaarnat kuitenkin sulivat laivasta ilmestyneisiin tulipalloihin.

”Siellä taitaa olla useampikin loitsija”, Emily sanoi.

”Tai yksi, jolla riittää voimaa”, Mihail sanoi.

”Toivon mukaan loitsijoita ei ole muissa laivoissa. Laivastomme on muuten pulassa”, Narsha sanoi.

”Selvitetään tämä laiva nopeasti. En halua jättää asiaa toiveiden varaan”, Mihail sanoi.

”Sinusta se taitaa olla eniten kiinni. Loitsimaan vaan sellaista loitsua, joka tuon laivan upottaa”, Narsha sanoi.

”Sitä tässä on koko ajan meinattu”, Mihail sanoi.

Mihail loitsi uuden jäävaarnasateen. Tällä kertaa hän kuitenkin loitsi jäävaarnoja useamman kerroksen ja laittoi ne yhtä aikaa kohti laivaa. Nyt suojaloitsu murtui kokonaan ja sen läpikuultavat kullankeltaisena hohtavat riekaleet leijuivat kohti sinistä poutataivasta.

Mihail ei kuitenkaan jättänyt asiaa vain jäävaarnasateen varaan, vaan taikoi uuden valtavan jäävaarnan, jonka kärki oli terästä kovempaa. Sen Mihail ampui kohti laivaa siinä vaiheessa, kun viimeiset jäävaarnasateen vaarnat olivat juuri ehtineet tuhoutuneen suojaloitsun sisäpuolelle.

Suuri vaarna pääsi laivan kylkeen saakka, mutta se ei juuri ehtinyt vahingoittaa laivaa, kun se suli laivasta lentävää mattoa kohti tulevan tulimyrskyn nielaisemaksi. Tulimyrskyn Mihail torjui jääseinällä, jonka hän loitsi heti tulimyrskyn nähdessään ja tulimyrsky kääntyi takaisin laivaa kohden. Tulimyrsky oli kuitenkin loitsijansa hallinnassa ja se rauhoittui nopeasti.

”Tässä voi mennä hetki”, Mihail sanoi.

Muut nyökkäsivät ja alkoivat kerätä voimiaan. Samalla Mihail alkoi loitsia veden päällä kelluvia jäälauttoja ja jääjättiläisiä. Laiva vastasi ampumalla reikiä Mihailin jääseinään ja -lauttoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti