perjantai 6. toukokuuta 2016

Aegyza



Betula nana, osa 228

Mihailin laivasto oli osunut lähes keskelle Aegyzan rannikkoa. He olivat Aegyzan kahteen osaan jakavan Rovos-joen länsipuolella. Tämä oli turvallisempi puoli joesta, jos halusi päästä Suuresta keisarikunnasta mahdollisimman kauaksi. Joen suu jäi puolen päivän matkan päähän heidän maihinnousupaikasta itään.

Aegyzan rannikolla oli pieniä kalastajakyliä, mutta ei mitään suurempia kaupunkeja. Kyläpäälliköt kertoivat, että vaikka Aegyzalla oli suuri menneisyys, oli vehreän joen alue nykyään suhteellisen harvaan asuttua aluetta. Ainoa suurempi asutuskeskus oli hieman rannikolta pohjoiseen Rovos-joen mutkassa sijaitseva Atern.

Kalastajakylien kyläpäälliköt kertoivat Aternin olevan keskus kaupalle, jota käytiin niin Suuren keisarikunnan kuin Imperiumin kanssa. Erityisen läheinen kauppakumppani oli Suuren keisarikunnan eteläisin osa Suthende. Suthende oli kuningaskunta, joka oli etäisyydestään pääkaupungista huolimatta yksi tiukimmin keisariin uskova keisarikunnan osa. Useampi vaalikeisari oli ollut Suthendelainen.

”Meidän läsnäolomme alueella saattaa häiritä kauppaa”, Mihail sanoi.

”Sen varmasti Aternin kauppakumppanit tulevat huomaamaan”, kyläpäällikkö Ramon sanoi.

”Tulemme tarvitsemaan kauppareittien hedelmiä pitkään. Joudumme aloittamaan aivan tyhjästä”, Karl sanoi.

”Tarvitsemme myös tilaa, mihin asettua”, Mihail sanoi.

”Parhaat viljelysmaat joen rannoilta ovat käytössä, mutta kauempana joesta löytyy varmasti tilaa. En voi tietysti luvata mitään, sillä olen vain pienen rannikkokylän kyläpäällikkö”, kyläpäällikkö Ramon sanoi.

”Ymmärrämme. Meidän täytyy lähteä Aterniin heti, kun vain pääsemme. Voimme keskustella näistä asioista siellä”, Mihail sanoi.

”Se on varmasti paras ratkaisu”, kyläpäällikkö Ramon sanoi.

”Voitko antaa meille oppaan?” Mihail kysyi.

”Uskoisin teidän osaavan sinne ilmankin”, kyläpäällikkö Ramon vastasi.

”Kaupungin varmasti löydämme vain purjehtimalla ylös jokea. Paikallisia johtajia voi sen sijaan olla vaikeampi löytää”, Mihail sanoi.

”Lähetän poikani Amonin teidän mukaan. Hän on asioinut usein Aternissa puolestani”, kyläpäällikkö Ramon sanoi.

”Toivon myös, että laivastomme voi jäädä tähän rannikolle”, Mihail sanoi.

”Kunhan ette ole liian kauaa. Me elämme kalastamisesta. Jos täällä on liian paljon väkeä kalastamassa, kalat voivat loppua”, kyläpäällikkö Ramon sanoi.

Mihail nyökkäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti