torstai 25. lokakuuta 2018

Suuren keisarikunnan kenraalit III


Betula pubescens, osa 36

Edkar tunsi keskustelun alkavan kuivua kokoon. Hän olisi sentään olettanut, että keisarikunnan kenraalit olisivat valmistautuneet heidän tuloonsa jollakin tavalla ja antaneet heille ohjeistuksia. Asianlaita näytti olevan niin, että ainoa valmistelu heidän varalleen oli leirin paikan päättäminen. Kenraali Rooseburgkin käänsi katseensa kenraalikollegoihinsa, jotka puolestaan eivät reagoineet asiaan millään tavalla.

”Onko minulle ja armeijalleni siis suunniteltu jonkinlaista tehtävää?” Edkar kysyi.

Kenraali Rooseburg käänsi katseensa takaisin Edkariin ja mietti hetken ajan sanojaan.

”Toistaiseksi voitte odottaa valmiudessa omalla leirialueellanne. Ilmoitamme sitten, kun suunnitelmiin on tulossa jotakin muutoksia”, kenraali Rooseburg vastasi.

Edkar nyökkäsi.

”Teillä ei ole tähän mitään lisättävää?” Edkar kysyi.

Kenraali Rooseburg pudisti päätään.

”Kerromme teille sitten, kun on. Toistaiseksi olette vain reservissä”, kenraali Rooseburg vastasi.

”Sitten me voimme varmaan palata omaan leiriimme”, Edkar sanoi.

”Mikäli niin katsotte parhaaksi. Lähettimme löytävät teidät sieltä, kun tarve niin vaatii”, kenraali Rooseburg sanoi.

Edkar kääntyi ja marssi ulos teltastaan. Kapteenit Kallas ja Waelde sekä Miranda seurasivat pienen hetken epäröinnin päästä perässä, kun tajusivat kenraalin jo lähteneen ja jättäneen heidät yksin keisarikunnan kenraalien katseiden alle.

Teltan ulkopuolella odottanut Suuren keisarikunnan edustaja oli silminnähden yllättynyt heidän nopeasta poistumisestaan.

”Herra kenraali, sujuiko kaikki hyvin?” Keisarikunnan edustaja kysyi.

”Odotusten mukaan. Palaamme nyt leiriimme”, Edkar sanoi.

Keisarikunnan edustaja nyökkäsi ja lähti hieman hämmentyneenä johdattamaan seuruetta takaisin ratsujensa luokse. Edkar ei säästellyt tuohtumustaan purettavaksi oman telttansa sisälle vaan antoi sen paistaa läpi koko matkan kenraalien teltalta kuolleiden armeijan leiriin saakka. Vasta oman leirin sisällä hän koki olonsa helpottavan. Armeijansa ympäröimänä hän pystyi luottamaan olevansa turvassa. Suuren keisarikunnan keskusleiri oli tuntunut kuin vihollisen leiriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti