torstai 8. marraskuuta 2018

Suuren keisarikunnan kenraalit IV


Betula pubescens, osa 37


Edkar kokosi upseerinsa koolle kuulemaan Suuren keisarikunnan armeijan keskusleirissä käynnin tuloksista. Upseerit olivat ymmärrettävästi hämmentyneitä siitä, mitä kenraalilla oli kerrottavanaan.

”Mitä meidän on siis tarkoitus tehdä, herra kenraali?” Solkar kysyi.

”Ei ilmeisesti mitään”, Edkar vastasi.

”Miksi me sitten ylipäätään olemme täällä?” Solkar kysyi.

”Tuohon kysymykseen haluaisin itsekin vastauksen. Suurella keisarikunnalla kun ilmeisesti ei ole meille mitään käyttöä”, Edkar vastasi.

Turhautuminen paistoi edelleen Edkarista läpi.

”Jos emme voi tehdä muuta, niin aina voimme harjoitella. Siitä ei koskaan ole ainakaan haittaa”, Venir sanoi.

”Miehistä ei varmasti ilahdu kuullessaan, että tulimmekin tänne vain harjoittelemaan. He tekisivät sitä mieluummin kotona”, Solkar sanoi.

”Ei meidän niin tarvitsekaan kertoa heille. Voi olla, että joudumme vielä taisteluihin täällä ja sitä varten harjoittelemme. Onhan tämä täysin erilaista maastoa kuin mihin olemme tottuneet, joten jo siihen totuttelussa menee aikansa”, Venir sanoi.

Muilla upseereilla ei ollut tähän mitään lisättävää, joten katseet kääntyivät Edkarin suuntaan.

”Niin, ei meillä taida olla paljoa muita ideoita tai mahdollisuuksia kuin tuo harjoittelu. Luulen, että myös laajempi tiedustelu tullaan kieltämään. Haluan kuitenkin lähiseutujen alueet tiedustelluksi niin pian kuin mahdollista”, Edkar sanoi.

”Lähetän miehet heti tiedustelutehtäviin, herra kenraali”, Venir sanoi.

”Lähetä vain muutama pieni osasto. Parasta on tehdä tiedustelu varovaisesti. Meidän pitäisi kuitenkin olla turvallisella maaperällä ja ystävällisten joukkojen ympäröimänä. Tärkeimpänä tehtävä on yleisesti tutustua maastoon ja sen erityispiirteisiin. Samalla olisi hyvä tarkastaa pitävätkö meidän kartat paikkansa”, Edkar sanoi.

”Herra kenraali, kartat taitavat kattaa tätä osaa Suuresta keisarikunnasta melko heikosti. Niihin on merkattu vain vuoristot ja joet, mutta ei juurikaan esimerkiksi teitä”, Gauen sanoi.

”Sitten tiedustelijoiden tulee täydentää meillä olevia karttoja. Lähettäkää jokaisen tiedusteluosaston mukaan piirtotaitoinen kirjuri, joka piirtää tärkeimmät maamerkit karttaan”, Edkar sanoi.

”Näin teen, herra kenraali”, Venir sanoi.

”Te loput valmistelkaa joukkonne harjoittelemaan ahkerasti. Haluan myös, että leiri pysyy täysin siistinä. Suuren keisarikunnan edustajat pitävät meitä varmasti silmällä, kun pääsevätkin kulkemaan suoraan leirimme keskeltä läpi. En halua heillä olevan yhtään ylimääräistä syytä katsoa meitä vinoon”, Edkar sanoi.

Tämän jälkeen Edkar patisti upseerinsa tehtäviensä äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti