maanantai 10. lokakuuta 2011

Jäinen kirstu


Betula nana, osa 6

”Vähenet kiihtyvällä tahdilla, ihminen”, demoni totesi matalalla äänellä.

Mihail vastasi hiljenemällä.

”Pakosi on paettu, tiedät kohtalosi ja sen aika on nyt koittanut”, demoni jatkoi.

Mihail mutristi suutaan kuin olisi yrittänyt keksiä jotakin vastaan sanomista. Huulet pysyivät kuitenkin tiukasti supussa. Ei ollut mitään vastaan sanomista, sillä demoni oli oikeassa. Oli kuitenkin syynsä olla luovuttamatta. Niinpä Mihail kokosi kaikki voimansa yhtä iskua varten.

Taivaalle nousi ukkosmyrsky, joka muuttui hetkessä lumimyrskyksi. Sinne tänne ympäristöön ilmestyi lähes viisimetrisiä jääpilareita. Mihail valmisteli voimakkainta loitsuaan, jolla hän oli tuhonnut tähän asti kaikki mahtavimmatkin vihollisensa.

Demoni tunsi kuinka Mihailin loitsu virtasi kaikkialle lähialueelle. Virta oli niin voimakas, että se aiheutti demoninkin itseluottamukseen pienen särön. Jääpilareita ilmestyi koko ajan lisää ja pian ne peittivät koko maiseman sankkana metsänä.

Mihail löi kätensä yhteen, loitsun valmistelut olivat valmiit.

”Tuhat yötä, tuhat aamua, tuhat tähteä ja tuhat komeettaa. Tuhannen vuoden jääkirstu!”

Mihail huusi loitsun loppuosan ja pilarit syöksähtivät kohti demonia valonnopeudella ja nostatti ilmaan jäisen pölypilven. Loitsu oli niin voimakas ja nopea, ettei mikään tai kukaan olisi voinut paeta sitä.

Mihail haukkoi henkeään. Hän oli käyttänyt loitsuun kaikki voimansa lähes viimeisiäkin rippeitä myöten. Vesimieskään ei pysynyt enää kasassa, vaan se hajosi vesilammikoksi maahan. Jäinen pöly laskeutui ja Mihail näki edessään tonnien painoisen jäisen kirstun. Demoni oli jäänyt kirstun sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti