keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nokian uudet tuulet


Tänään Nokia julkisti Lontoon Nokia World 2011 -tapahtumassa kuusi uutta puhelinta. Neljä näistä on s40 käyttöliittymää käyttäviä Asha-sarjan halpapuhelimia, jotka on suunnattu kehittyville markkinoille. Nämä puhelimet jatkavat Nokian vanhaa linjaa, eikä niissä ole juuri mitään ihmeellistä tai uutta (lukuun ottamatta mainostettua tukea Angry Birds – mobiilipelille). Kaksi muuta julkistettua puhelinta edustavat sen sijaan Nokian uusinta kehityssuuntaa eli Windows Phonea.

Uudet puhelimet kuuluvat Lumia tuotesarjaan. Lumia 800, joka ulkonäöltään on miltei identtinen Nokian Meego-puhelimen, N9:n, kanssa. Hintatasoltaan Lumia 800 asettuu älypuhelinten keskikastiin ja on esimerkiksi juuri mainittua N9:ää ja Apple iPhonea halvempi. Lumia 710 taas on selvästi halvan hintatason älypuhelin. Puhelinten hinnoiksi on kaavailtu 420 euroa ja 270 euroa.

Kuvassa etualalla lappeellaan Lumia 800 ja taaempana pystyssä Lumia 710. Kuva lainattu Nokian kotisivuilta.
 
Harmillisesti Nokian Windows Phone puhelimet eivät tule Suomeen vielä tänä vuonna. Tosin se voi olla ihan hyväkin asia, sillä Windows Phoneen ei vielä ole saatavilla suomennosta, joka varmasti ensi vuoden puolella jo löytyy. Mikäli ei Microsoftin toimesta, niin sitten varmasti Nokian toimesta. Nokia on kuitenkin yhä edelleen suomalainen yritys, vaikka pääosa omistuksesta ja nykyään pääjohtajakin tulee muualta.

Itse odotan mielenkiinnolla sitä kuinka hyvin Nokia on onnistunut ensimmäisissä Windows Phonea käyttävissä puhelimissaan. Muotoilultaan puhelimet ovat toki lähes kopioita aikaisemmista malleista, mutta itseäni tämä ei haittaa ainakaan Lumia 800 kohdalla. Joulusesonki ja vuoden 2012 ensimmäinen neljännes tulevat olemaan mielenkiintoisia puhelinmarkkinoilla ja erityisesti Nokian pilttuussa. Onko Nokian siirto onnistunut, vai uppoaako yritys oikeasti suohon?

Tässäkään julkaisussa ei tietenkään ollut niin paljoa hyvää, ettei ollut jotain huonoa. Jostakin oudosta syystä Nokia on nimittäin onnistunut valitsemaan uuden tuotesarjansa nimeksi espanjankielen huoraa tarkoittavan sanan.

2 kommenttia:

  1. Kysymys kuuluukin, oliko nimi vahinko vai...

    VastaaPoista
  2. Itse ainakin uskon, että nimi on kämmähdys, jota kukaan ei vain ole tajunnut tarkistaa.

    VastaaPoista