maanantai 27. maaliskuuta 2017

Loppuuko jatkokertomus koskaan?



Ei välttämättä, mutta olen minä jotakin lopun tapaista suunnitellut.

Tarkoitan tällä siis sitä, että minulla on mielessäni suunta tai loppu, jota kohti olen menossa jatkokertomuksessani. Sekään ei ehkä varsinaisessa mielessä ole loppu. Tai ei kokonaan. Se on nykyisen tarinan loppu, jonka jälkeen voisi alkaa uusi. Tuota jatkoa sitäkin olen jo jonkun verran miettinyt, vaikka tämän nykyisenkin tarinan loppu tuntuu olevan vielä aika kaukana.

Puhun nyt siis jatkokertomuksestani Betula nanasta, joka täällä blogissa ilmestyy (lähes) joka torstain. Kellonaika vaihtelee, mutta iltaan päin on yleensä mennyt. Epämääräisyys asiassa johtuu pääasiassa suunnitelmallisuuden vähäisyydestä. Se on monessa mielessä sekä hyvä, että huono asia. Erityisesti, kun materiaalia kyseisestä fantasiamaailmasta, Fagalesista alkaa olla niin paljon ja niin pitkältä ajalta, että enää ei tahdo kaikkea muistaa. Kaikkea tietoa en ole myöskään tullut talletettua mitenkään järkevästi, vaan tietoa löytyy vain tekstin seasta.

Kirjoitan Betula nanaa lähinnä itseäni varten. Siksi en ole halunnut liiaksi keskittyä tarinan suunnitteluun tai muuhun taustatyöhön (joita kyllä molempia teen jonkin verran). Haluan, että itselleni on mahdollisimman helppo palata tarinan äärelle joka viikko. Itse tarinan tai lukijan kannalta olisi toki ehkä parempi, jos suunnittelua ja taustatyötä olisi enemmän. Olen kuitenkin ajatellut, että tarinan voi yhtenäistää sitten, jos kokoan jatkokertomuksen kirjaksi. Blogissa olevia tekstejä voikin tässä mielessä pitää kirjan kirjoittamisen ensimmäisenä kierroksena tai ensimmäisenä luonnoksena.

Fagales on laaja maailma, josta suurinta osaa ei ole jatkokertomuksessa esitelty ollenkaan. Vaikka tarinassa on liikuttu hyvin pitkiäkin matkoja, kaikki liikkuminen on tapahtunut vain yhdellä (toki hyvin suurella) mantereella. Tätä en varmaankaan tule muuttamaan kuluvan tarinan aikana, mutta ehkä jotkin muut tarinat sitten laajentavat maailmaa vielä entisestään. Ja kyllähän tuossa nykyisessäkin mantereessa riittää koluttavaa.

Jatkoa ja muita tarinoita on siis suunnitelmissa. Tässä mielessä voisin siis vastata otsikossa asettamaani kysymykseen, että ei lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti