keskiviikko 31. elokuuta 2011

Musiikin sosiaalinen media


Last.fm tunnukseni on saavuttanut jälleen yhden rajapyykin kuunneltuani 100 000. kappaleeni. Kyseinen kappale oli Mikael Gabrielin Pohjoisen poika. Last.fm on osa sosiaalista mediaa. Se ei kuitenkaan lähde kilpailemaan Facebook ja Google+ -sivustojen kanssa, vaan se on keskittynyt yhteen tiettyyn asiaan; musiikkiin.

Rekisteröidyin Last.fm-sivustolle helmikuun 17. päivä vuonna 2008 ja olen siitä asti pyrkinyt kuuntelemaan kaiken musiikin niin, että se päätyy sivuston tilastoihin. Käytännössähän tämä on kuitenkin mahdotonta, sillä musiikkia kuulee niin monessa muussakin ympäristössä kuin omalla tietokoneella. Pääosa musiikinkuuntelustani on kuitenkin päätynyt Last.fm:n tilastoihin.

Mihin käytän tätä sosiaalista mediaa? Pääasiassa tilastoin omaa musiikin kuunteluani. Tilastot ovat mielestäni hauskoja ja on mukava seurata miten musiikinkuunteluni muuttuu eri aikoina. Myös erilaisten taulukoiden ja graafien tuijottaminen on mielestäni hauskaa. Tilastot myös kertovat paljon musiikkimaustani.

Musiikkimakuni on hyvin laaja-alainen. Tämän voi havaita eniten kuunnelluista artisteistani, joiden joukosta löytyy muun muassa: Haloo Helsinki!, Zen Café, Social Distortion, Anna Abreu ja Duffy. Musiikkimakuni on myös muuttunut paljon tänä tilastoituna aikana. Koko ajan kolme eniten kuuntelemaani artistia ovat jo mainittujen Haloo Helsingin, Zen Cafén lisäksi Kanadalainen bändi Sum 41. Viimeisen kolmen kuukauden aikana kuunnellusta musiikista vastaavan kolmikon muodostaa Haloo Helsinki!, KT Tunstall ja Moby.

2 kommenttia:

  1. Mie kuuntelen tietokoneella nykyisin vaan Spotifysta, Youtubesta ja Radio Rockin podcastista musiikkia, ne ei taida last.fm:ään rekisteröityä B)

    VastaaPoista
  2. Spotifyllä kuunnellut kappaleet saa näkymään Last.fm:ssä, muita ei. Itse kuuntelen Winampilla ja Spotifyllä about 95% musiikista, mitä kuuntelen, joten Last.fm:n käyttämäninen on itselle suhteellisen helppoa.

    VastaaPoista