torstai 25. elokuuta 2011

Aschan Café Jugend


Kahvia, osa 2

Tässä tulee ensimmäinen arvostelu kahvilasta. Arvosteltavaksi valitsin Helsingin Esplanadin varrella aivan kauppatorin kupeessa niin sanotussa Uschakoffin talossa sijaitsevan Aschan Café Jugendin, missä kävin yhdessä Helsingissä asuvan sisareni kanssa.

Kahvila on perusolemukseltaan jykevä. Sali, jossa kahvila toimii, on entinen pankkisalia ja sen rakenteista kyllä huomaa. Rakenteet ovat paksuja ja kovia eivätkä näin ime ääntä itseensä. Tästä syystä kahvilaan syntyy pienelläkin ihmismäärällä helposti kova hälinä. Tämä on huomioitu kahvilassa siten, että pöytiä on varsin harvassa ja ne ovat pääosin eri puolilla jykeviä tolppia kuin omina osastoinaan. Yleisilmapiiri kahvilassa on kuitenkin hyvä, erityisesti jos pitää jugendista.

Kahvi on varsin hyvää kahvilan omaa tummaa paahtoa, tumma paahteisuus maistuu kahvissa selvästi. Lisäksi santsikuppi oli ilmainen. Asiakaspalvelu kahvilassa on erinomaista. Tästä esimerkkinä kylmäksi havaittu tee, josta huomauttamalla saimme varta vasten meille haudutetun uuden teen. Aluksi kylmä tee tosin herätti epäilyksensä.

Ainut erityisen huono asia kahvilassa on mielestäni varsin huterat pöydät. Istuutuessani hipaisin jalallani pöydän kulmaa ja pöytä heilahti niin, että osa kahvistani loiskahti tarjottimelle. Olisin odottanut kahvilalta raskaita pöytiä, jotka olisivat sopineet paremmin itse rakennuksen raskasrakenteisuuteen. Pöytä, missä istuin, toi mieleen Ikean halvimmat kalusteet ja nekin huonosti kasattuna.

Hintatasoltaan kahvila on kohtuullinen. Lisäksi kahvilassa on oma wlan-verkko, mihin olisi kuitenkin ilmeisestikin pitänyt kysyä salasana tiskiltä (en kysynyt). Sen sijaan käytin Helsingin kaupungin ilmaista verkkoa, joka kantoi varsin hyvin seinän toisella puolella sijaitsevasta kaupungin turisti-infosta.

Lisäksi WC-tilat ovat siistit. Vaikka päivä oli jo illassa, ei erityisempää huomautettavaa ollut havaittavissa. Päivän pituus näkyi lähinnä roskiksesta, joka oli ääriään myöten täynnä.

Kokonaisarvosanaksi kahvilalle annan 4-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti