sunnuntai 7. elokuuta 2011

Toinen kuppi, kiitos

Kahvia, osa 1

Kahvi on juoma, jota monet meistä juovat päivittäin. Sitä juodaan piristykseksi, tavan vuoksi tai jotkut jopa riippuvuuden vuoksi. Osa kahvinjuojista juo vain yhden tai kaksi kuppia kahvia viikossa osa taas juo kymmenenkin kuppia päivässä. Kahvia voi sanoa lailliseksi huumeeksi.

Itse olen kahvijuojana varsin aloittelija. Opin juomaa kahvia kunnolla vasta 19 vuoden iässä syksyllä 2010 eli vajaa vuosi sitten. Kiitos tästä kuuluu Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselle, niin hyvässä kuin pahassa. Nykyään on tullut tavaksi juoda keskimäärin yksi kuppi päivässä. Joskus menee useampi viikko, etten juo yhtään kuppia ja joskus taas juon useita kuppeja päivässä.

Vaikka juonkin pääasiassa tavalliseen suomalaiseen tyyliin maitokahvia, niin pidän eniten cappuccinosta. Ennen viime syksyä joinkin pääasiassa cappuccinoa ja erityisesti sen kahviautomaatti versiota. Lisäksi juon paljon pika-cappuccinoa (itse kutsun monesti kaakao-cappuccinoksi sen kaakaomaisuuden vuoksi), joka ei kauhean lähellä kahvia enää ole.

 Joskus olen miettinyt, että antaako kahvi oikeasti jotain supervoimia (eli siis piristääkö se niin paljon, kuin mitä ihmiset oikeasti luulevat) vai onko kahvin suurempi voima sen lumevaikutuksessa. Ihminen juo kahvia koska uskoo sen piristävän ja piristyy heti saatuaan kahvikupin käteensä.

Kahvin juominen voi olla myös sosiaalinen tilanne. Esimerkiksi työpaikoilla voi olla erilliset kahvitauot, jolloin kahvia (pääasiasiallisesti) nautitaan. Kun ihmisiä on enemmän kuin yksi yhteydessä toisiinsa, syntyy sosiaalinen tilanne. Sosiaalinen tilanne on olemassa, vaikka nämä henkilöt eivät sanoisi sanaakaan toisilleen. Viestimistä tapahtuu joka tapauksessa, vaikka itse viestijät eivät sitä huomaisikaan.

Kahvin juomisen sosiaalisuus on tärkeää. Tämän voi nähdä kahviloiden suuresta määrästä. Kahvilan voi löytää nykypäivänä lähes mistä vain. Itse pidän tätä vain hyvänä asiana. Erityisesti pikkukahvilat ovat hauskoja ja pidän niissä käymisestä. Joskus unelmoin siitä, että voisin itsekin perustaa tällaisen pikkukahvilan. Saman oven takaa löytyisi kahvia, taidetta ja designia.

Ja näin pohjustan juttusarjaani kahvista ja sen juomisesta. Jatkoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti