tiistai 15. tammikuuta 2013

Matkalla tulevaisuuteen, pysäkkinä Jyväskylä



Niin vain muutin kahden vuoden tauon jälkeen takaisin Jyväskylään. Vieläpä samaan taloon, samaan rappuun ja samaan kerrokseen, josta kaksi vuotta aikaisemmin muutin pois. Asunto ei sentään ole sama. Kun ensimmäistä kertaa käveli Kuokkalan kauppakeskukseen, niin piti ihan ajatuksella miettiä, että mitä sitä onkaan tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana. Paljon on tullut tehtyä ja paljon on tapahtunut. Ikinä en olisi kuitenkaan uskonut löytäväni itseäni kahta vuotta myöhemmin näin täsmällisesti samasta paikasta.

Jyväskylään palasin lukemaan fysiikan sijasta tietojärjestelmätiedettä (tjt). Ensimmäiset puolitoistaviikkoa ovat tuntuneet varsin mukavilta ja ennen kaikkea itseä kiinnostavilta. Ainakin näin alun perusteella tjt tuntuu paljon fysiikkaa omemmalta. Kevät näyttää, että kuinka homma todellisuudessa sitten lähteekään sujumaan, toivottavasti paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

Ensimmäisten päivien perusteella tuntuu myös siltä, että pärjätäkseen ei tarvitse panostaa opiskeluun samalla ylitsepääsemättömältä tuntuvalla määrällä, mitä itse olisi fysiikassa pitänyt panostaa. Tämä voi olla ihan puhtaasti ensimmäisen viikon kevyen aloituksen luomaa harhaa, mutta syynä voi olla myös oma kiinnostus. Omasta mielestä tässä tärkeintä on kuitenkin se, että opiskelussa pärjäämisen kanssa jää mahdollisuus myös muuhun. Itse en kuitenkaan enää kykene olemaan kirjoittamatta (tai kykenen, mutta en hyvin seuraamuksin) ja kirjoittaminen tuppaa syömään aikaa joskus myös opiskelulta.

Kevääseen toiveena ja tarkoituksena on siis yrittää saada opiskelu ja kirjoittaminen jonkinlaiseen tasapainoon niin, että kumpikin olisi mahdollista ja onnistuisi hyvin sekä myös, että molemmat voisivat hyötyä toisistaan. Lisäksi tarkoitus olisi saada Edellytys korkeamman tahon, eli kustantajien, arvioitavaksi. Jos tällä kertaa tulisi muutakin kuin hylsyjä ja bumerangeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti