keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

302.

300. blogikirjoitus tuli vastaan niin yllättäen, että se meni hieman ohikin. Blogin 300. kirjoitus oli siis toissa viikon Betula nana -osa 173 Earnestin talvi ja nyt on siis kyseessä blogin 302. teksti. Kun katsoo, milloin edelliset sadat ovat tulleet täyteen, niin voi havainta, että kirjoitustahti on hieman rauhoittunut. 100. kirjoitus julkaistiin 27.6.2012 ja 200. kirjoitus 3.7.2013. Viimeisimpään sataan tekstiin kului aikaa siis reilusti yli vuosi. 100.-tekstissäni pohdin käyttämiäni tunnisteita ja 200.-tekstissäni poimin muutaman mielestäni parhaista kirjoittamastani bloggauksesta. Nyt ajattelin hieman pohtia sitä, mihin suuntaan blogini ovat mahdollisesti tulevaisuudessa menossa.

Tällä blogillani on pidempi ja erityisesti tekstirunsaampi historia kuin sijoitusblogillani Elämästä sijoittamiseen, josta tällä hetkellä löytyy vain 16 kirjoitusta. Tämän blogin vahvuutena onkin kirjoitusten runsaus. Suurin osa kirjoituksista on kuitenkin Betula nana -jatkokertomusta ja jos nuo kirjoitukset blogin historiasta poistaa jää jäljelle vain 128 kirjoitusta. Juuri noiden tekstien määrä onkin pudonnut radikaalista ja on nykyään samaa tasoa kuin sijoitusblogissani.

Edellä mainitsemastani syystä suurimpana tulevaisuuden huolena itselläni on se, että minulla ei ole riittävästi aikaa blogikirjoittamista varten. Siitäkin huolimatta, että ei näiden kirjoitusten tekemiseen kovin paljoa aikaa mene. Kuitenkin kirjoittaminen vaatii aina sen pienen keskittymisajan, jota ei aina kovimman kiireen aikana tunnu löytyvän. Pyrkimyksenäni onkin hieman enemmän saada aikaa kirjoittamiseen, siis myös muun kuin vain jatkokertomuksen ja pikkuhiljaa etenevän romaanikäsikirjoituksen kirjoittamiseen.

Yksi asia, mitä olen pohtinut blogini osalta, on nimenomaan Betula nanan rooli blogissa. Mielestäni jaksoformaatti sopii huonosti bloggerin alustaan ja en ole vielä ainakaan keksinyt kuinka saisin järkevästi toteutettua osien välisen selaamisen. Siksi olenkin välillä pohtinut, että jättäisin bloggerin ja siirtyisin joko a) toiseen palveluun tai b) tekisin itse koko sivuston. Toistaiseksi asia on ollut vain ajatuksen tasolla, mutta se on yksi mahdollinen muutos, joka voi joskus tulevaisuudessa tapahtua. Yksi mahdollisuus on myös se, että siirtäisin Betula nanan omaan blogiinsa ja jättäisin tämän Elämästä kirjoitamiseen -blogin vain kirjoittamiselle ja yleiselle asialle.

Mutta tällaista mietintöä tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti