torstai 28. tammikuuta 2016

Taistelu merellä V



Betula nana, osa 214

Qaelin Viadros hyökkäsi aggressiivisesti. Mihail keskittyi vain torjumaan tämän hyökkäyksiä, sillä hän halusi olla varovainen. Mihaililla ei ollut mitään käsitystä siitä, minkälaisia myrkkyjä Qaelin taikuudessaan käytti. Myrkkynuolien väristä Mihail oli kuitenkin päätellyt, että Qaelin käytti useampia eri myrkkyjä.

Suurin osa myrkkynuolista oli syvänmyrkynvihreitä. Välillä sekaan ilmestyi kuitenkin myös keltaisia ja violetteja myrkkynuolia. Ne Mihail torjui erityisen varovaisesti.

Nuolien torjuminen jäävaarnoilla ei kuitenkaan ollut hyvä taktiikka taistelun voittoon. Se vain lykkäsi Mihailin tappiota. Mihail tiesi tämän. Aloitteen saaminen myrkkynuolien torjumisen keskellä vaatisi jonkinlaisen peliliikkeen.

”Mihail Netronova, sinä alat väsyä”, Qaelin Viadros sanoi.

”Tässähän me vasta lämmittelemme”, Mihail sanoi.

”Minua vastaan sinun ei kannattaisi lämmitellä, sillä aika on minun puolellani sinua vastaan. Ja tietysti tyttöystävääsi vastaan myös”, Qaelin Viadros sanoi.

Qaelin vilkaisi sivummalle, missä Emily taisteli Baenosin kanssa. Emily oli turvautunut jäätaikuuden sijaan puunkiroukseen ja hyökkäävään taktiikkaan. Se näytti ainakin aluksi tepsivät Baenosia vastaan.

”Mielenkiintoista”, Qaelin Viadros sanoi.

”Mikä?” Mihail kysyi.

”Tyttöystäväsi”, Qaelin Viadros.

”Tarkoitatko hänen puunkiroustaan?” Mihail kysyi.

”Siksikö sitä kutsutaan?” Qaelin Viadros kysyi.

”Niin minä olen ymmärtänyt”, Mihail vastasi.

”Kerrassaan mielenkiintoista”, Qaelin Viadros sanoi.

”Mikä siinä on niin mielenkiintoista?” Mihail kysyi.

”En ole koskaan kuullutkaan moisesta. Sitä olisi mielenkiintoista päästä tutkimaan. Ikävää vain, että tyttöystäväsi ei ehkä selviäisi syväluotaavimmista tutkimuksista”, Qaelin Viadros vastasi.

Mihail tiesi, että Qaelin yritti provosoida häntä. Mihail ei silti voinut mitään sille, että hänen verensä kiehahti ja hän paiskasi joukon jäävaarnoja kohti Qaelinia. Qaelin huomasi tämän ja hyökkäsi myrkkynuolillaan vastaan. Mihail sai torjuttua viimeisen myrkkynuolen vain aivan edessään. Myrkkynuoli levisi ohueksi tomuksi Mihailin ympärille.

Tilanne kävi nopeasti. Mihail ei ehtinyt haukkaamaan ilmaa sitä varten, että olisi voinut pidättää hengitystä. Qaelin taikomat uudet myrkkynuolet pakottivat Mihailin keskittymään niiden torjumiseen. Mihail veti henkeä. Mitään ei tapahtunut. Ei ainakaan heti. Hän sai torjutuksi kaikki Qaelin myrkkynuolet. Nyt Mihailin pitäisi keksiä jokin keino kääntää taistelun suuntaa.

”Mihin sinä oikein katsot ja ammut niitä jäävaarnojasi?” Qaelin Viadros kysyi.

Mihail katsoi eteensä. Hänen edessään oli vain jääkenttää, joka päättyi mereen. Qaelin oli aivan eri suunnassa.

”Mitä?” Mihail kysyi.

”Tuo myrkkyni aiheuttaa hallusinaatioita. Esimerkiksi saatat luulla minun seisovan jossakin paikassa, missä en todellisuudessa seiso”, Qaelin Viadros vastasi.

”Kieroa”, Mihail sanoi.

Mihail kääntyi Qaeliniin päin ja taikoi suuren joukon jäävaarnoja.

”Taas väärä suunta”, Qaelin Viadros sanoi.

Mihail kääntyi jälleen äänen suuntaan. Sekään ei ollut oikea suunta, sillä vastakkaisesta suunnasta tuleva myrkkynuoli upposi Mihailin kylkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti