torstai 22. elokuuta 2019

Kolmen leirin taistelu VI

Betula pubescens, osa 74

Tuhotun leirin sotilaista harva jäi odottamaan Edkarin johtaman osaston saapumista taistelukentälle. Ne jotka eivät rynnänneet suoraan pakoon, antoivat suosiolla netronovalaisten yhdistää voimansa. Saarrettu osasto oli myös saanut taistelutahtonsa taas nousuun, joten myös toisen leirin joukot joutuivat vetäytymään.

Kapteeni Kallas tuli tapaamaan Edkaria heti, kun netronovalaisten osastot olivat saaneet kosketuksen toisiinsa. Kapteeni Suomas puolestaan johti osaston uudelleenjärjestäytymistä.

”Herra kenraali, hyvä nähdä teitä”, Venir sanoi.

”Niin myös teitä”, Edkar sanoi.

”Ehdimme jo pelätä, ettei yksikään läheteistä päässyt perille saakka”, Venir sanoi.

”Yksi pääsi, mutta me myös tiedustelimme itse taistelun sijainnin ja tilanteen, kun kuulimme hälytyksen ja varmistimme ettemme me itse olleet tulleet huomatuksi”, Edkar sanoi.

”Hyvä, hyvä”, Venir sanoi.

Kapteeni Kallas jäi väsymystään tuijottamaan paikoilleen.

”Olette väsynyt, kapteeni”, Edkar sanoi.

”Ei, kyllä minä jaksan, herra kenraali”, Venir vastasi.

”Se ei ollut kysymys”, Edkar sanoi.

Kapteeni Kallas vain nyökkäsi. Edkarin mielestä kapteeni näytti siltä, että hän nukahtaisi heti kun pääsisi nuolenkantaman ulkopuolelle Suuren keisarikunnan leireistä. Taistelun pakko piti häntä hereillä.

”Mikä täällä on tilanne? Ovatko miehet väsyneitä?” Edkar kysyi.

”Jos sanon ihan rehellisesti, herra kenraali, niin olemme todella väsyneitä. Miehet kuitenkin saivat uutta uskoa, kun näkivät teidät. He jatkavat taistelua väsymyksestä huolimatta, kun te olette heitä nyt johtamassa. Jos haluamme lyödä toisenkin leirin, se täytyy tehdä nyt”, Venir vastasi.

”Ei kuitenkaan kannata väsyttää itseään loputtomiin. Voimamme eivät myöskään välttämättä riitä toisen leirin tuhoamiseen, kun meillä ei enää ole yllätyksen tuomaa etua. Ja joka tapauksessa tarkoituksemme on pyrkiä jatkamaan matkaa mahdollisimman pienellä taistelulla”, Edkar sanoi.

”Mitkä ovat siis käskysi, herra kenraali?” Venir kysyi.

”Jos meidät päästetään irtautumaan taistelusta, se on paras tehdä nyt”, Edkar vastasi.

Kapteeni Kallas nyökkäsi ja lähti välittämään käskyä.

Edkarin johtama osasto suojasi, kun piiritettynä ollut osasto vetäytyi kohti etelää. Suuren keisarikunnan armeija teki muutaman pienimuotoisen hyökkäyksen estääkseen netronovalaisten vetäytymisen, mutta lopulta he luopuivat yrityksestä. Saarto oli murtunut ja toisen leirin joukkojen osalta armeija oli lyöty, joten myöskään keisarikuntalaisilla ei ollut suurta intoa jatkaa taistelua.

Kolmen leirin taistelu oli ohitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti