torstai 3. lokakuuta 2019

Weasin metsät II

Betula pubescens, osa 80

Kapteeni Suomas kulki metsässä kohti pääjoukon leiriä. Mukanaan hänellä oli vain jousiampuja Beorcen. Loput sotilaat hän oli jättänyt huolehtimaan peuran paloittelusta ja tuomisesta pääjoukon luokse. Lähetti puolestaan oli palannut jo edeltä pääjoukon luokse.

”Olisimmepa Netronovalassa”, Solkar sanoi.

”Niin, herra kapteeni”, Katrin sanoi.

”Alan kyllästyä näihin metsiin. En ole tottunut tällaiseen”, Solkar sanoi.

”Herra kapteeni, eikö kotiseudullasi ollut metsiä?” Katrin kysyi.

”Ei. Ei näin isoja ja synkkiä. Oli vain pieniä metsiköitä, joiden läpi näki toisella puolella olevan pellon”, Solkar vastasi.

”Herra kapteeni, osaatte kuitenkin metsästää hyvin”, Katrin sanoi.

Kapteeni Suomas naurahti.

”En nyt sanoisi ihan niinkään. Osaa seisoa hiljaa metsässä ja katsoa, kun muut tekevät työn. Sinä ja muut sotilaat osaatte metsästää hyvin ja siksi saamme saalista”, Solkar sanoi.

”Sekin on tärkeää, herra kapteeni, mutta osaatte paljon muutakin”, Katrin sanoi.

”Ehkä, mutta metsästys ei varsinaisesti kuulu niihin asioihin”, Solkar sanoi.

Suomas ja Beorcen kulkivat vehreän lehdon läpi, jonka läpi virtasi pieni puro. Purosta he täyttivät vesileilinsä. Elävienkuolleidenkin täytyi satunnaisesti juoda, vaikkakin vain vähän verrattuna eläviin. Puron varrelta he löysivät myös muutamia parantavia yrttejä, jotka he keräsivät talteen. Yritit auttaisivat haavojen hoidossa sekä kuumetta vastaan.

Lopulta he pääsivät pääjoukon luokse.

”Vie sinä yrtit huoltojoukoille. He tietävät mitä niille pitää tehdä, jotta ne säilyvät. Minä menen katsomaan mitä asiaa kenraalilla minulle on”, Solkar sanoi.

”Selvä, herra kenraali”, Katrin.

Kapteeni Suomas ojensi Beorcenille laukun, jossa hänen keräämänsä yrtit olivat. Beorcen otti laukun ja lähti etsimään huoltojoukkojen telttoja. Suomas seurasi, kun sotilas hävisi leirin vilinään.

”Voisipa vain toteuttaa muiden antamia käskyjä”, Solkar sanoi.

Sitten kapteeni kääntyi ja lähti etsimään kenraalin telttaa. Hän toivoi, että kenraalilla olisi jotakin hyvää kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti