torstai 17. helmikuuta 2022

Vanhan miehen askeleet XII

 Betula pubescens, osa 203

Saesteorra ja Firgenbeam kulkivat alakaupungin läpi välillä puhuen ja välillä hiljaa. Lopulta he saapuivat yläkaupungin portille, jossa rakennustyöt olivat edenneet pitkälle. Erityisesti Firgenbeamille näky oli yllättävä.

”Olette olleet ahkeria ja ehtineet tehdä paljon sen jälkeen, kun viimeksi kävin täällä. Paikka näyttää aivan erilaiselta”, Valter sanoi.

”On ollut pakko, jotta ehdimme tehdä jotakin sellaista, josta on taistelussa hyötyä. Kaikki pitää saada valmiiksi ennen kuin Suuren keisarikunnan armeija saapuu”, Jeanne sanoi.

”Siltikin. Olen positiivisesti yllättynyt”, Valter sanoi.

Netronovalalaiset vartijat pysäyttivät heidät, mutta päästivät sitten jatkamaan, kun tunnistivat aliupseeri Saesteorran. Firgenbeamia he tosin katsoivat epäilevästi. Saesteorra

”Hän on Burhleon alainen ja minun seurassani”, Jeanne sanoi.

Vartijat nyökkäsivät hyväksyvästi ja jatkoivat muiden kulkijoiden tarkkailua. Työmaan vuoksi liikennettä riitti.

Yläkaupungin portin työmaan keskeltä Saesteorra etsi ensin toisen aliupseerin. Hän tarvitsi ensinnäkin päivityksen siihen, mikä kaupungissa oli tilanne ja sitten hänen piti tavata kapteenit. Lopulta paikalla olleiden sotilaiden avulla hän löysi toisen aliupseerin.

”En usko, että täällä on tapahtunut mitään kovinkaan ihmeellistä sen jälkeen, kun lähdit. Kapteeneilla on ollut kiire jonkin asian hoitamisessa, josta he eivät ole kertoneet kovinkaan paljoa meille aliupseereille. Olemme sillä välin jatkaneet rakennustöitä kuten tähänkin saakka”, aliupseeri kertoi.

”Mistä löydän kapteenit?” Jeanne kysyi.

”Luulen heidän olevan tuolla porttirakennuksessa omissa tiloissaan. Heillä on kyllä ollut asioita pitkin kaupunkia, joten he saattavat olla muuallakin. Mutta kysy porttirakennuksesta ensin. Siellä kyllä tietävät, mistä etsiä, jos he eivät ole siellä”, aliupseeri vastasi.

Saesteorra kiitti aliupseeria ja päästi tämän jatkamaan omissa töissään. Firgenbeamin kanssa he suuntasivat kapteenien tiloihin.

”Miten luulet heidän ottavan minut vastaan?” Valter kysyi.

”En osaa sanoa. Lähtökohtaisesti en sinuna odottaisi lämmintä vastaanottoa, vaikka kapteenit yleensä mukavia ovatkin”, Jeanne vastasi.

”Minä yleensä odotan hyvää ihmisistä”, Valter sanoi.

”Niin minäkin, mutta joskus on oltava realisti”, Jeanne sanoi.

Ainakaan kapteenit eivät osanneet odottaa heitä. Kapteenien tilojen ovella Saesteorra ja Firgenbeam joutuivat vartioiden pysäyttämäksi, koska kapteenit olivat kokouksessa, johon eivät halunneet häiriötä. Saesteorran lähetti vartijoiden välityksellä sanan kapteeneille. Vartijat veivät viestiä eteenpäin, vaikka eivät uskoneet sen vaikuttavan kapteenien kokoukseen.

”He olivat hyvin tarkkoja siitä, ettei heidän kokoustaan saa häiritä”, vartija sanoi.

”Olin heidän suoraan määräämällään tehtävällä, joten ehkä he haluavat kuulla tuloksista välittömästi”, Jeanne sanoi.

”Kaikkien muidenkin tehtävät ovat heidän suoraan määräämiä. Ei kannata kuvitella liikoja, vaikka olettekin hyvissä väleissä kapteenien kanssa”, vartija sanoi.

”En kuvittelekaan”, Jeanne sanoi.

Kun sana tavoitti kapteenit, kutsuttiin Saesteorra sisään. Firgenbeam seurasi hänen perässään eivätkä vartijat sitä estelleet. Nämä olivat vain yllättyneitä siitä, että kapteenit keskeyttivät kokouksensa aliupseerin vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti