tiistai 22. marraskuuta 2011

Kohtalon oikku


Betula nana, osa 11

Yliopistossa kaikki oli ollut helppoa ja turvallista. Vaikka monet taiat olivat epäonnistuessaan vaarallisia, niin yliopiston turvatoimet olivat tiukat ja onnistuneet. Mihail oli koko opiskeluaikanaan saanut vain muutaman palovamman ja paleltuman.

Nyt kaikki oli kuitenkin toisin. Mihail taisteli viimeisillä hengenkantimillaan elämänsä puolesta sen vääjäämättömän lopun lähestyessä. Demoni kaukosiirtyisi tunturin rinteelle millä ajanlyönnillä tahansa. Kuolemanpelko sai Mihailin jälleen tarttumaan kaikilla voimillaan ruohotuppoon ja kiskomaan itseään muutaman kymmenensenttiä eteenpäin.

Ja sitten Mihailin pelkäämä hetki koitti.

Tärykalvot puhkaiseva pauhu kävi tunturin yllä ja ilma muuttui kuumaksi ja kitkeränmakuiseksi. Demonin punahehkuiset sorkat upposivat kiviin Mihailin edessä kevyesti kuin saapas mutaan. Enää demoni ei kuluttanut aikaa puheisiin, vaan iski ruoskansa suoraan kohti Mihailia.

Sitten tapahtui kuitenkin jotakin, mitä Demoni tai edes Mihail ei ollut osannut odottaa.

Tyhjästä ilmestyivät valtavat kettingit ja vangitsivat demonin ennen kuin tämä ehti saattaa iskuaan perille. Viisi metrin mittaista vaarnaa iskeytyi kivikkoon ja vaarnoissa kiinni olevat uudet kettingit kiertyivät myös demonin ympärille vangiten demonin vielä tiukemmin paikoilleen. Seuraavaksi demonin ympärille kettinkien päälle kiertyi valkoinen kääre, johon ilmestyi monimutkaisia kuvioita.

Valtava valonvälähdys oli sokaista Mihailin ja demoni oli kadonnut. Tilalle oli tullut pieni metallinen laatikko, joka leijui ilmassa. Laatikon sulki punainen sinetti. Demoni oli suljettuna laatikon sisälle ja laatikon molemmin puolin seisoivat Camilla ja Kristian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti