torstai 10. marraskuuta 2011

Tunturin kylki


Betula nana, osa 9

Tunturikoivikko humisi tuulessa Mihailin takana ja kantoi lehtiensä tuoksun hänen nenäänsä.

Mihaililla oli kestänyt kauan tajuta edes tämän verran ympäröivästä maailmastaan. Hänellä ei ollut minkäänlaista käsitystä missä hän oli tai kuinka hän oli päässyt kyseisen tunturin rinteelle. Viimeinen asia, minkä Mihail muisti oli se, että demoni oli hypännyt häntä kohti helvetinlieska valmiina lähiseudun tuhoamiseen.

Seuraavaa asia muistissa oli tunturikoivikon tuoksu. Mihaililla oli kuitenkin jokin hämärä unenomainen muisto pilvessä leijumisesta. Hän ei tiennyt oliko hän nähnyt unta vai oliko kaukosiirtymisen aikana tapahtunut jotakin muuta.

Nyt ei ollut kuitenkaan aika pohdiskella epämääräisiä muistikuvia. Mihail tiesi, ettei hän ollut voittanut demonia ja että tämä saisi hänet kiinni millä hetkellä hyvänsä. Piti siis päästä liikkeelle, nopeasti ja kauas. Ongelmana oli kuitenkin se, että Mihail pysyi edes tajuissaan huonosti, vähäinenkin liikkuminen oli ponnistusten takana.

Mihail lähti ryömimään tunturin rinnettä alaspäin. Eteneminen oli hidasta, vaivalloista ja se kulutti paljon energiaa. Mihailin piti pysähtyä parin metrin välein lepäämään, niin lopussa hän oli. Tahdonvoima sai kuitenkin jatkamaan eteenpäin, tahdonvoima ja kuolemanpelko yhdessä. Metsänraja oli kuitenkin kaukana.

Ryömiessään hitaasti eteenpäin Mihailin ajatukset valuivat alkuun. Mistä tämä kaikki oli alkanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti