keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ääneen kertomisen hyöty


Viime viikon maanantaina kirjoitin siitä, kuinka hankalaa on ollut keksiä uusia ideoita blogiteksteihin (Ongelmalliset ideat). Kyseisen kirjoituksen kirjoittamisen ja julkaisemisen jälkeen ideoita on taas riittänyt. Tämä tuntuu ironiselta, ideat palaavat, kun kerron ettei niitä ole. Nyt jälkikäteen miettii, että kyseisen tekstin kirjoittaminen oli turhaa, kun ideoita kerran taas satelee.

Kyseisen tekstin kirjoittaminen ei kuitenkaan ollut turhaa, sillä ääneen kertominen auttaa ratkaisemaan ongelmia. Monet ongelmat voivat ratketa jo sillä, kun niistä kertoo, niin huomaa itsekin, ettei asia ole edes ongelma ja asia ratkeaa käytännössä itsestään. Toisaalta myös omat ajatukset selkiintyvät, kun kirjoitat ne paperille tai tietokoneen näytölle.

Asioita ei siis kannata turhaan pyöritellä omassa päässään, kun niiden käsittely on paperilla helpompaa ja selkeämpää. Tämä työskentelytapa ei tietenkään varmasti toimi kaikilla, todennäköisesti jollekin paperille kirjoittaminen ei toimi ollenkaan. Kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla, eihän siinä mitään häviäkään. Pitänee itsekin ryhtyä taas aktiivisemmin kirjoittamaan päiväkirjaa.

Toivon mukaan tällä kirjoituksella ei ole päinvastaista vaikutusta niin, että ideat katoavat ensi yönä jonnekin mielen mystiseen avaruuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti