tiistai 1. marraskuuta 2011

Lokainen kuukausi


Joka ei ollut, minulle ainakaan, millään tavalla lokainen.

Kolmas kuukausi blogaamista takana. Mitään suurempaa muutosta blogissa ei ole kuukaudessa tapahtunut, lukuun ottamatta aivan kuun alussa tekemiäni banneria ja avataria. Banneri löytyy blogin ylälaidasta ja avatar blogia varten luomastani facebook-sivusta. Blogin graafinen ulkoasu kaipaisi kyllä vielä (niin suurta kuin pientä) hiomista, sillä itse en pidä lainkaan bloggerin tarjoamista valmisteemoista.

Yleisesti lokakuu sujui omalla painollaan. Millään elämän osa-alueella ei tullut vastaan juuri mitään uutta. Reservi häämöttää reilun yhdeksän viikon päässä ja odotus on edelleen kova. Reservissä sitten odottaa paluu opiskelijaelämään, josta ei vielä sen enempää. Kuun suurin muutos lienee kuudes päivä tapahtunut vanhojen jääkärien kotiutuminen, josta tuntuu olevan jo ikuisuus. Siitäkin on kuitenkin vain se neljä viikkoa. Lokakuun erityispiirteenä voi myös pitää usean viikonlopun viettämistä pääkaupunkiseudulla.

Kirjoittamisen suhteen lokakuu on ollut hiljaisempi kuin pari aikaisempaa kuukautta. Ympäristö, joka vielä kesällä antoi mahdollisuuden runsaaseen kirjoittamiseen, ei tunnu siltä enää. Jostain syystä kirjoittamisesta kasarmilla on tullut vaikeaa ja rajoittunutta. Tärkeimmäksi tekstintuottamispaikaksi onkin noussut toimisto ja kotona tuotetun materiaalin prosentuaalinen osuus on kasvanut suurimmaksi sitten palvelukseen astumisen.

Suurimmaksi ongelmaksi kirjoittamisessa on muodostunut uuden suuremman projektin aloittaminen, kun edellinen vielä roikkuu jaloissa valmiina, mutta silti keskeneräisenä. En uskalla sanoa kirjaa valmiiksi ennen kuin se on kansien välissä kirjakaupan hyllyssä, mutta vielä en ole saanut edes sitä kustantajaa. Omissa ajatuksissani kirja on siis vielä pahasti kesken. Tämä taas vie tehon uuden tarinan kirjoittamiselta, vaikka kohtuullisia ideoita olen parikin kourallista keksinyt.

Santahaminassa on edelleenkin lehdet suurimmassa osassa puista, kotona puut olleet paljaita jo pitkän aikaa. Lumen tuloa odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti