torstai 19. tammikuuta 2012

Elämänrytmi poissa paikoiltaan

Viimeiset pari viikkoa olleet blogin (ja muunkin kirjoittamisen) suhteen erittäin hiljaista aikaa. Tämä johtuu osittaisesta aikaansaamattomuudesta, mutta takana on myös ihan todellinen elämäntilanteen muutos. Eli käytännössä varusmiespalvelus loppui ja opiskelu alkoi.

Vuoden ensimmäinen viikko kului kotiutumiseen valmistautuessa, tavaroita pakkaillessa ja kasarmilla röhnöttäessä. Silloin olisi kyllä ehtinyt kirjoittaa, mutta tuli vain tapettua aikaa koko viikko. Kasarmilla ei myöskään ollut internetyhteyttä, joten blogin julkaisu ei sieltä käsin onnistunut. Aivan totaalisen kirjoittamatta en kuitenkaan ollut, sillä kirjoitin kaksi uutta jaksoa Betula nanaa kyseisellä viikolla.

Reservin ensimmäinen viikonloppu meni sitten kotiutumista juhliessa ja kotona rentoutuessa. Maanantaina oli jo astuttava yliopiston porteista sisään ja sen jälkeen olen palloillut kasarmin sijaan yliopistolla. Tehtyjen asioiden määrä on pysynyt liki vakiona, eli vähäisenä. Seuraavana viikonloppuna olikin edessä muutto uuteen asuntoon.

Uuteen arkeen totuttautuminen on siis vielä pahasti kesken ja asiat hakevat omia paikkojaan. Kirjoittaminen tulee oman ennakko aavistuksen mukaan painottumaan iltaan ja varmaankin kirjoitustyöt tulevat syömään aikaa esimerkiksi laskuharjoitusten tekemiseltä, mikä saattaa näkyä opiskelussa (tai arvosanoissa vähintään, jollei jopa kurssien läpäisyssä).

Elämä on siis vielä hieman sekaisin ja oikein mihinkään asiaan ei ole vielä ehtinyt tottua kunnolla. Kaikki on vielä uutta, asunto, koulu ja kaveritkin on pääasiassa uusia. Kaupunki on jo ennestään tuttu, mutta nyt näen sen uudesta näkökulmasta.

Jatkossa kuitenkin pyrin saamaan kirjoittamisen jälleen osaksi elämäni normaalia rytmiä. Tälle viikolle pyrin tekemään vielä toisen tekstin, jossa tarkemmin käsittelen armeijan loppumista ja opiskelun alkamista. Betula nana tekee paluun ensi viikolla.

PS. Jatkossa tulen pyrkimään myös siihen, etten kirjoita blogikirjoituksia yömyöhälle ja julkaise niitä saman tien. Seuraava siirto onkin: unta palloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti