perjantai 27. tammikuuta 2012

Presidenttipeliä 2012: Hyvät ihmiset, äänestäkää

Hyvät ihmiset, kansalaiset, kanssaeläjät, vähemmistöjen edustajan, enemmistön edustajat, rikkaat, köyhät, lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhukset sekä tietysti sinä siellä nurkassa, joka olet täällä vain, koska pidät boolista (ja sehän on hyvää) edessämme on presidentin vaalien toinen kierros. Mitä tämä sitten tarkoittaa?

Käytännöllisesti katsoen sitä, että taas on raahauduttava kotisohvan lämmöstä pakkasen, tuulen ja tuiskeen läpi jonottamaan äänestyskoppiin, missä tajuamme jälleen kerran, ettei Aku Ankka ole vieläkään ehdokkaana vaaleissa. Petymme ja suljemme silmämme. Sokkona tökkäämme sormemme ehdokaslistaan ja kirjoitamme kyseisen numeron äänestyslipukkeeseen. Lipuke leimataan ja pudotetaan äänestyslaatikkoon. Olemme ylpeitä siitä, että täytimme kansalaisvelvoitteemme ja iloisia käytettyämme kansalaisoikeuttamme.

Tai sitten voimme käyttää hieman aikaa ja vaivaa ja ottaa ehdokkaista hieman selkoa jo ennen äänestyskoppiin astumista.

Tai sitten voi heittää vaikka noppaa tai kolikkoa. Kuun asento on myös aika mielenkiintoinen, sitä tosin jokainen tulkitsee omalla tavallaan. Voi myös kilauttaa kaverille tai ihan vain vitsin vuoksi jättää koko äänestyslipukkeen tyhjäksi. Joku tarra, piirros tai vain hymiö myös varmasti piristää ääntenlaskijoiden päivää.

Tai sitten äänestämisen sijaan voi lähteä kaljalle. Voi jäädä kotiin katsomaan televisiosta saippuasarjoja ja pilailuohjelmia. Voi syödä rauhassa hyvää ruokaa, jonka on tehty tunteella ja ajan kanssa.

Mutta hyvät ihmiset, äänestäkää! Se on kivaa ja kaupan päälle saat olla mukana valitsemassa sitä henkilöä, jota me kaikki kiroamme ja rakastamme seuraavat kuusi vuotta. Sitten saamme taas nauttia samasta sirkuksesta uudestaan ja pääsemme piirtämään äänestyslipukkeeseen veneitä ja kaksinkertaisia voitonmerkkejä.

Minä haluan, että äänestät. Miksi? Koska, minun mielestäni, on tyhmää olla äänestämättä.

That’s all, folks!

PS. Ja lähdenkin tästä äänestämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti