sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

21 vuotta


Taasen on elämä yhdellä vuodella pyörähtänyt eteenpäin. Aika kului sen verran nopeasti, ettei tasakymmenenkään oikein ehtinyt tottua. Nyt on sitten taas uusi lukema, johon pitää totutella. Sitä tämä ihmiselämä pääasiassa taitaa olla, totuttelemista. Pitää totutella itseensä ja ympäristöönsä, muihin ihmisiin, kouluun, töihin, uuteen kotiin. Välillä sitä myös huomaa itsensä muuttuneen ja omaan itseensäkin joutuu totuttautumaan uudestaan. Ja uudestaan ja uudestaan.

Vuosi sitten vietin syntymäpäivääni kasarmilla. Santahaminasta poistumisestani siitäkin on jo puoli vuotta aikaa. Suurempi juhliminen jäi siis viimevuonna pois. Niin jäi myös nyt. Äitini leipoi minulle tavalliseen tapaan mansikkakakun ja sitä ovat muutamat ystäväni käyneet syömässä pois (tätä kirjoittaessa kakusta oli vielä puolet jäljellä). Jostain syystä tämän enempää syntymäpäivän juhlimista en edes kaipaa. Ikä ei omasta mielestäni ole sellainen saavutus, mitä tarvitsisi juhlia. Tietysti joissakin tilanteissa elossa selviytyminen on toki saavutus sinänsä.

Tietyllä tasolla kun asiaa katsoo, niin 21. ikävuosi ei tuonut elämääni mitään uutta. Suoritin asepalvelusta loppuun, kirjoitin ja opiskelin. Kaikkia näitä asioita olin tehnyt myös aikaisempina ikävuosina. Onnekkaasti ihminen ei tarvitse uusia asioita, jotta voisi viisastua vanhoista. Joitakin asioita olen elämästä oppinut lisää, joitakin asioita ehkä unohtanut.

Vuosi on loppuunsa lyhyt aika, ainakin näin taaksepäin katsoessa. Eteenpäin katsoessa näkymä sen sijaan on hyvin epäselvä. Mielenkiintoista olisi tietää, missä ole vuoden päästä ja missä tilanteessa maailma on vuoden päästä. Toivon mukaan eivät löydy kummatkaan samasta tilanteesta samasta paikasta. Vain yhdestä asiasta osaan olla varma: vielä vuodenkin päästä kirjoitan, muodossa tai toisessa.

PS. Nickelback – When we stand together

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti