torstai 26. heinäkuuta 2012

Rehtorin voima


Betula nana, osa 43

”Ei se voi olla hän. Ei hän uskalla kohdata minua”, mustaan kaapuun pukeutunut mies tiuskaisi vihaisesti. Ääni kuulosti hieman siltä, että mies olisi pelännyt lentävää olentoa.

”Sinä olet laskelmoinut pahasti väärin. Hän uskaltaa kohdata sinut helposti. Erityisesti kun sinä hyökkäät hänen alueelleen”, demoni sanoi.

Taistelu oli melkein unohtunut. Kaikki odottivat lentävän olennon lähestymistä ja se lähestyikin heitä erittäin nopeasti.

”Tiedätkö mikä tuo on?” Mihail kysyi demonilta viitaten taivaalla lentävään olentoon.

”Tiedän, mutta sinun pitäisi kysyä kuka”, demoni vastasi.

”Se on rehtori. Hänen korkeutensa on saapumassa”, Vihtori sanoi ennen kuin Mihail ehti kysyä. Mustaan kaapuun pukeutunut mies sylkäisi maahan mustaa sylkeä, joka kihisi osuessaan katukiveen.

Samassa joka puolelle heidän ympärilleen ilmestyi palatsin vartijoita, nyt huomattavasti suuremmalla joukolla kuin aikaisemmin Vihtorin saapuessa. Nyt palatsin vartijoita johti rehtorin adjutantti Niklas Väänänen. Taivaalla lentävä lohikäärme kirkaisi hyytävällä äänellä. Rehtorin suomujen tummansininen väri alkoi erottua.

”Minä, hänen korkeutensa Kristorosan adjutantti, vaadin jokaista pysymään paikoillaan liikkumattomana”, Väänänen ilmoitti raikuvalla äänellä, jonka kaikki kuulivat täysin kirkkaana.

Mustaan kaapuun pukeutunut mies sylkäisi jälleen eikä olettanut kehotuksen koskevan häntä. Muut pysyivät kuitenkin paikoillaan.

Hetkeä myöhemmin Kristorosa laskeutui osittain raunioituneiden talojen kappaleiden peittämälle kadulle suuret siivet hulmuten. Maa tärähti, kun lohikäärmeen jalat osuivat kiveykseen ja osa kivistä murtui painon alla. Rehtori oli pelottava näky jopa demonin mielestä.

”Tervehdys vanha ystävä, viimekerrasta on aivan liian pitkä aika. Näen myös, että otat uuden tehtäväsi hoitamisen tosissasi”, mustaan kaapuun pukeutunut mies tervehti Kristorosaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti